Riječka poduzetnica Slavica Šota već je pet dana zabarikadirana u lokalu u samom središtu Rijeke za koji tvrdi da je njezin, ali se boji da bi ga zbog sudskih zavrzlama mogla izgubiti.


U središtu Rijeke u Ulici Ante Starčevića već se peti dan odvija drama u jednom od najatraktivnijih poslovnih prostora u gradu. Poduzetnica Slavica Šota od utorka je zabarikadirana u prostoru za koji tvrdi da je u njezinom vlasništvu, ali se zbog višegodišnje sudske zavrzlame boji da bi mogla ostati bez njega.

>> Riječki umjetnici privukli brojnu publiku na Art Bazaaru

Vezani članci Plinski plamenik Smanjenje cijene neće svi osjetiti jednako: U ovom gradu stanovnici će od travnja uštedjeti samo tri kune na 100 prostornih metara plina Mjesto na kojemu je pronađena avionska bomba iz 2. svjetskog rata - 6 Evakuirani građani Rijeke mogu se vratiti kućama: Policija premjestila bombu iz II. svjetskog rata

Riječ je zapravo o dvama lokalima ukupne površine 123 kvadrata koje je Grad Rijeka godinama davao u najam, a premda su u međuvremenu izuzeti iz upravljanja grada, jedan je cijelo vrijeme koristila banka, a drugi poduzeće Rijekatekstil Domus u vlasništvu Mirka Pavičića, lokalnog poduzetnika kojeg često zovu 'kraljem Korza'.

Šota kaže da je lokale kupila prije desetak godina od Slovenaca kojima su vraćeni u postupku denacionalizacije te da joj je vlasništvo potvrdio sud u Ljubljani. U prostore je ušla uz pomoć zaštitara jer je čula da će 'kralj Korza' uskoro iseliti, ali da bi se umjesto njega u lokal odmah ubacila druga tvrtka. Istovremeno, kod lokala su stigli i cijelo vrijeme dežuraji i Rijekatekstilovi zaštitari. Incidenata zasad nije bilo.

Inače, Šota je presudu slovenskog suda prije nekoliko godina donijela na riječki Općinski sud koji ju je potvrdio, ali je spomenuti poduzetnik uložio žalbu i stvar je 'zapela' na Županijskom sudu.

Direktor Rijekatekstila Dragan Rukavina za Novi je list rekao da je u cijelom slučaju nadležan hrvatski pravni sustav, a ne slovenski, zbog čega Županijski sud i odbija potvrditi presudu iz Ljubljane. Kaže i da je dobio privremenu sudsku mjeru zbog koje bi Šota trebala napustiti lokale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook