Skulptura je postavljena u četvrtak u sklopu projekta Europska prijestolnica kulutre, a u subotu navečer je zapaljena. Policija je pokrenula kriminalističku istragu.

Galerija


Skulpturalna instalacija Ivana Kožarića "Stog sijena", koja je postavljena u riječkom gradskom središtu, zapaljena je u subotu, a požar je ugašen, doznaje se iz operativnog dežurstva Policijske uprave Primorsko-goranske.

Vezani članci U požaru vlaka kod Našica nitko nije ozlijeđen Gorio vlak nedaleko od Našica: "Kad smo prošli kolodvor, odjednom je planulo. Otkad smo krenuli čuli su se čudni zvukovi" Na autocesti Rijeka-Zagreb zapalio se automobil - 4 Opasna vožnja na autocesti A6: Prebrzo vozio pa se zabio u ogradu, nakon čega se automobil zapalio. Vozač se spasio u zadnji čas

Skulpturalna instalacija zapaljena je oko 22 sata, a požar je ugašen sat kasnije i tom prilikom nitko nije ozlijeđen. Materijalne štete na okolnim objektima nije bilo, a kriminalistička istraga je u tijeku.

Skulpturalna instalacija Ivana Kožarića "Stog sijena" postavljena je u četvrtak u riječkom gradskom središtu, a predviđeno je da do veljače simbolički označava "početak žetve kulturnih događanja u godini Europske prijestolnice kulture (EPK)".

"Stog sijena" je postavljen kao dio programskog pravca "Doba moći" projekta EPK.

Kožarićeva "privremena skulptura" načinjena je od bala sijena, a na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske postavio ju je Muzej moderne i suvremene umjetnosti, uz potporu obitelji Kožarić i gradskog Komunalnog poduzeća, čiji su djelatnici izradili stog.

To je ponovna izvedba Kožarićeve instalacije, prvi put postavljene u Dubrovniku ispred Kneževa dvora u okviru izložbe "Otok" 1996. godine.

U Rijeci se rad predstavlja kao prva u nizu umjetničkih intervencija u javnom prostoru u sklopu projekta "Izvrnuti džep", unutar kojeg umjetnici i kustosi preobražavaju i personaliziraju urbane lokalitete, integrirajući umjetnost u rutinu svakodnevice, s naglaskom na pitanjima gostoprimstva i tolerancije, navodi Rijeka 2020. (Hina)