Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Svečano otvorenje

Otvara se Islamski centar u Rijeci, očekuje se 30.000 posjetitelja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rijeci se danas otvara Islamski centar Rijeka, a na otvorenju se očekuje više od 30.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Islamska zajednica u Hrvatskoj Medžlis islamske zajednice Rijeka očekuje da će na otvorenju nazočiti više od 30 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, među kojima i najviši vjerski vjerodostojnici predvođeni reis-ul-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftijom Azizom ef. Hasanovićem i kardinalom Josipom Bozanićem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu"

>> Rijeka: U subotu se svečano otvara Islamski centar

Posebni gosti bit će i ministar vakufa (zaklade) Države Katar dr. Gajs b. Mubarek el-Kuwari, u ime Države Katar i najvećeg donatora Hameda bin Khalifa et-Thania, katarskog emira. Ističe se kako je Islamski centar Rijeka, osim izvorne namjene da postane mjesto molitve i okupljanja 10 do 12 tisuća građana islamske vjeroispovijesti u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, zbog svoje iznimne arhitektonske, građevinske i kulturne vrijednosti već prozvan najljepšom džamijom u Europi.

Svečanosti otvaranja nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko te će se obratiti nazočnima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene