U Rijeci se danas otvara Islamski centar Rijeka, a na otvorenju se očekuje više od 30.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.


Islamska zajednica u Hrvatskoj Medžlis islamske zajednice Rijeka očekuje da će na otvorenju nazočiti više od 30 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, među kojima i najviši vjerski vjerodostojnici predvođeni reis-ul-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftijom Azizom ef. Hasanovićem i kardinalom Josipom Bozanićem.

Vezani članci Ivona Milinović (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Odbor riječkog Gradskog vijeća pokrenuo proceduru razrješenja Ivone Milinović zbog "sramotnog slučaja govora mržnje" Ivona Milinović (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Riječki HDZ o skandaloznoj izjavi vijećnice: "Ograđujemo se, gostovanje nije koordinirano s nama"

>> Rijeka: U subotu se svečano otvara Islamski centar

Posebni gosti bit će i ministar vakufa (zaklade) Države Katar dr. Gajs b. Mubarek el-Kuwari, u ime Države Katar i najvećeg donatora Hameda bin Khalifa et-Thania, katarskog emira. Ističe se kako je Islamski centar Rijeka, osim izvorne namjene da postane mjesto molitve i okupljanja 10 do 12 tisuća građana islamske vjeroispovijesti u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, zbog svoje iznimne arhitektonske, građevinske i kulturne vrijednosti već prozvan najljepšom džamijom u Europi.

Svečanosti otvaranja nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko te će se obratiti nazočnima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook