Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Požar van kontrole'

Rijeka: Zbog požara evakuirana robna kuća i Poglavarstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog požara u Rijeci robna kuća Korzo rano poslijepodne bila je evakuirana.

U požaru u najstrožem središtu Rijeke nešto prije 13 sati zapalio se uski prostor između Robne kuće Korzo i Gradskoga poglavarstva. Gasitelji su na teren izišli za svega nekoliko minuta te naredili evakuaciju robne kuće.

Pročitajte i ovo Požar u BiH Užas u susjedstvu VIDEO Buktinja oštetila poslovnu zgradu, proširila se i na hotel: Svi gosti morali pobjeći Meteorolog Nove TV Nikola Vikić - Topić o vremenu u Osijeku Ekološka katastrofa Hoće li u Osijeku pasti kiša ili će se vjetar smiriti? Meteorolog donosi prognozu

'Požar je izašao van kontrole. Nismo ga mogli kontrolirati jer se širio dosta brzo u jednom međuprostoru od 30 centimetra. Otvarali smo limenu zaštitu na sva tri kata da bi mogli po etapama gasiti taj nastali požar’, rekao je Slavko Suzić, zapovjednik 1. Vatrogasne smjene JVP Rijeka

Iako prema vatrogascima opasnosti za službenike u gradskom poglavarstvu nije bilo, iz grada su odlučili evakuirati i dio svojih zaposlenika čiji su uredi u blizini robne kuće. Ozlijeđenih nasreću nema.

Očevid je završen i doznajemo kako se zapalilo nagomilano smeće u otvorenome šahtu koji služi za inspekciju instalacija na zidu između Robne kuće i Gradskoga poglavarstva. Vjerojatno je kriv odbačeni opušak. Dim je zatim vertikalno krenuo prema krovu zgrade. Iako se na prvi pogled tako nije činilo, vatrogasci su ipak imali mnogo posla. Cijela robna kuća je i evakuirana. Ipak, plamen nije bio vidljiv pa vjerojatno zbog toga u središtu grada nije nastala nikakva panika, već su građani sa znatiželjom promatrali mnogobrojna vatrogasna kola koja su dojurila na riječki Korzo.

 

Da se nešto neobično događa prvo su primijetili gosti u kafiću na vrhu robne kuće. 'Nama su počeli gosti na terasi govoriti da nam nešto dimi. Mi smo mislili da je možda škrinja od sladoleda, ali sve je bilo u redu što se tiče toga. Malo je dima ulazilo i kroz skladišta', ispričao je Žarko Diminić, voditelj kafe bara u robnoj kući. Radi opreza, robna je kuća evakuirana.

'Čim sam osjetio dim znao sam da je nešto ozbiljno. Znao sam čim sam čuo vatrogasce kako su došli. Onda su nam rekli da napustimo Korzo', rekao je Zoran Janković, prodavač. Dim se osjetio i u Gradskome poglavarstvu i to najviše u gradonačelnikovoj kancelariji.

'Njegove kancelarije su čak najviše i zadimljene u cijelome poglavarstvu, zato jer su se ventilacije priključile do tih prostorija u taj međuprostor', objasnio je Slavko Suzić, zapovjednik 1. smjene JVP Rijeka. Gradonačelnik Vojko Obersnel trenutačno je na godišnjem odmoru pa se dima danas naužio njegov zamjenik.

'Nije bilo panike. U Gradu je bilo sve pod kontrolom. Mi smo dio zgrade evakuirali kao i susjedna robna kuća, ali to je bilo sve u skladu sa uobičajenim postupkom koji u Gradu postoji u skladu s propisima', rekao je Željko Jovanović, zamjenik riječkog gradonačelnika. Iako panike oko požara uopće nije bilo, doznajemo kako sam požar i nije bio baš posve bezazlen. Ovoga puta sve je srećom prošlo bez žrtava i materijalne štete, no ovakav događaj može poslužiti kao upozorenje svima da opreza nikad dosta.

U posljednjih nekoliko dana u Rijeci i okolici je više puta gorjelo. Prije nekoliko je dana izgorjelo krovište kuće na Grobniku, jučer je pak gorjelo u riječkoj četvrti Zamet, a veliki je požar izbio i na lovačkom domu na Tuhobiću. No, kažu nam kako ne treba tome pridavati poseban značaj. Veću intervenciju, naime, nisu imali gotovo od početka godine pa da je već i zakon vjerojatnosti nalagao da se nešto mora dogoditi. Svi su požari uspješno ugašeni, a kako im ne bismo zadali još više posla, možda nije zgorega još jednom sve upozoriti kako u ovo sušno i vjetrovito vrijeme trebamo biti posebno oprezni.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene