Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak reakcija

Riječki sud zatražio da Šimić kaznu odsluži u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Rijeci danas je preko hrvatskog ministarstva pravosuđa proslijedio zamolbu nadležnom sudu Bosne i Hercegovine da preuzme organizaciju odsluženja zatvorske kazne dr. Ognjena Šimića, potvrdio je glasnogovornik riječkoga suda Zoran Sršen.

Riječki je sud proslijedio tu zamolbu na temelju Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o izmjenama Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima, potpisanu 10. veljače 2010., stoji u priopćenju Županijskog suda. Dr. Ognjen Šimić, tadašnji kardiokirurg riječkoga Kliničkog bolničkog centra, nepravomoćnom je presudom riječkog suda u kolovozu 2008. proglašen krivim za 18 slučajeva primanja mita od svojih pacijenata za operiranje mimo liste čekanja, u razdoblju od 1998. do 2006. godine, čime je nezakonito stekao 210 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Tada je osuđen na devet godina zatvora, a Vrhovni sud RH je pravomoćnom presudom u rujnu prošle godine tu kaznu smanjio na pet godina. Na objavi sudske presude dr. Šimić se nije pojavio, a nakon toga je utvrđeno da je pobjegao u BiH jer ima i bosanskohercegovačko državljanstvo. Ondje se i danas nalazi na slobodi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene