Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Frustrirana zbog nezahvalnosti'

Riječka trovačica osuđena na 12 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Rijeci nepravomoćno je na 12 godina zatvora osudio Beharu Pijanović iz Rijeke jer je trovanjem usmrtila svog 81-godišnjeg susjeda.

Pijanović je osuđena zbog trovanja Ratka Crljenice za kojega se brinula dragovoljno i bez naknade. Sutkinja Ika Šarić kazala je u obrazoloženju presude da je Pijanović 22. kolovoza 2008. umiješala 60 smrvljenih tableta 'praxitena' u naribanu jabuku te ih Crljenici dala da ih pojede, zbog čega je on nakon nekoliko sati umro.Pijanović je na temelju nalaza vještaka određeno i obvezno psihijatrijsko liječenje koje može trajati najdulje do pet godina.

Sutkinja Šarić navela je da je Pijanović policiji, ali i tijekom rasprave na sudu, potvrdila da je usmrtila Crljenicu, no da sud nije mogao prihvatiti njezine tvrdnje da je to učinila zbog milosrđa na Crljeničin zahtjev. Šarić je navela kako je u raspravi utvrđeno da je Pijanović frustrirana zbog neprimjerene zahvalnosti Crljenice i njegove najbliže obitelji za njezinu dragovoljnu brigu za njega.

Olakotne okolnosti za osuđenicu su neosuđivanost, teški uvjeti života i potvrđena skrb o ubijenom, a utvrđeno je i da je bila smanjeno ubrojiva u vrijeme ubojstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene