Rijeka
Rijeka Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Riječani posljednjih dana organiziraju humanitarnu akciju kako bi pomogli Tomislavu Niklu, čovjeku koji već šest godina boluje od tumora na licu.


Riječani ovih dana organiziraju humanitarnu akciju kako bi prikupili novac za liječenje Tomislava Nikla. Nikl boluje od tumora na licu posljednjih šest godina. Od prošlog tjedna riječka navijačka skupina Armada i prijatelji Tomislava Nikla pokrenuli su akciju "Mosa bavlju" - Samo ljubav kojom pokušavaju skupiti novac za njegovo liječenje.

Vezani članci Davor Valčić Otvoren poseban žiro-račun za pomoć zadarskoj obitelji kojoj je u velikom požaru izgorio stan, doznajte kako možete pomoći PR Završena Tommyjeva velika humanitarna akcija "Budi prijatelj djece"

"Nije to samo fizička bol koju trpi godinama na cijelom licu i glavi, već to što su prolazile godine bez ikakve točne dijagnoze. Razni doktori, klinike i medicinske ustanove nisu sa sigurnošću mogle reći o kojoj točno bolesti se radi, od najcrnijih dijagnoza do nemogućnosti operativnih zahvata zbog nedostupnosti tumora u glavi", navodi se na Facebook stranici Mosa bavlju.

Na društvenoj mreži dodaju i da je Tomislav Nikl otac i suprug, prijatelj i navijač, hrvatski branitelj koji je nakon liječenja, kemoterapije i zračenja prije nekoliko mjeseci dobio novu dijagnozu, novi tumor na licu. "U nedjelju putuje u Istanbul, u kliniku na kojoj bi trebalo biti obavljeno liječenje", kazao je za DNEVNIK.hr Denis Povrh-Čečo iz Armade.  

"Napravit ćemo i koncert u Rijeci, ići ćemo na utakmicu RK Zameta i RK Dubrovnika 8. veljače, gdje će sav prihod od ulaznica bit namijenjen za ovu humanitarnu akciju", navodi se na stranici. Uz to, na Facebook stranici Mosa bavlju, organizirana je i aukcija više dijelova trenirki, dresova, ali i predmeta povezanih uz NK Rijeku, grad Rijeku i Primorje.