Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opačić o potpomognutoj oplodnji

'Riječ je o medicinskom zakonu, nema veze s istospolnim zajednicama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O medicinski potpomognutoj oplodnji uzdrmao je Vladu.

Ministar zdravlja nakon što je jučer otvoreno najavio mogućnost potpomognute oplodnje lezbijskim parovima, danas izbjegava odgovoriti. Potpredsjednica Vlade smiruje tenzije i najavljeni svjetonazorski zakon vraća u okvire medicinskog.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) ''Paziti koga stavljamo na liste'' Mnogi kao da su samo u prolazu: U ovom sazivu Sabora vlada prava najezda transfera, a politički se dres najlakše skida Ustaška zastava (Foto: Dnevnik.hr) Sporni pozdrav Zoran Milanović: Za dom spremni je službeni pozdrav zločinačke organizacije

>> Ministar zdravlja: Gay is okay, svim ženama i parovima omogućiti djecu

Ne svjetonazorska već medicinska rasprava potrebna je o potpomognutoj oplodnji. Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić smiruje.

'Riječ je o medicinskom zakonu, o liječenju neplodnosti, a ne zakonu koji regulira nešto drugo što je zakon o istospolnim zajednicama', tvrdi Milanka Opačić.

Na pitanje o lezbijkama izbjagava konkretan odgovor. 'Ja nisam tašt nemam egotrip želim brzo zakon i želim pomoći parovima i ženama da zakon zaživi u svibnju', rekao je ministar Ostojić.

'Svatko tko ima problema s neplodnošću što je bolest ima pravo na liječenje i koristiti sve što ovaj zakon omogućava u liječenju neplodnosti', dodala je Opačić.

Bivši ministar pak smatra kako isključivo parovi trebaju imati pravo na pomoć pri oplodnji.'Ja sam protiv da žene bez partnera idu na medicinsku oplodnju jer su ti postupci zagarantirani za žene koje su neplodne, kako ćete ženi bez partnera dokazati da je neplodna', rekao je Darko Milinović.

Zakon oko kojeg se godinama politika nadmudruje još će se dorađivati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene