Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki ribiči donirali su 60 kilograma ribe pučkoj kuhinji koja prehranjuje 190 duša, a potrebe su iz dana u dan nažalost sve veće. Siromašni će Osječani na Veliki Petak tako imati dostojanstven blagdanski ručak.


60 kilograma ribe, siromašnim su sugrađanima donirali osječki ribiči. 'Nama je čast, znamo za koga je to, a i obaveza nam je da to napravimo. Znamo da ima gladnih u Osijeku', ističe Josip Dimnjašević, predsjednik sportskih ribolovaca. Ribi će se najviše veseliti oni najmlađi. Po kruh svagdašnji dolazi 190 Osječana, a donacija će zakrpati oskudne zalihe.

Vezani članci Slika nije dostupna Indijski siromasi počeli 350 km dug 'Marš za pravdu' Slika nije dostupna Split: Otvorena prva 'socijalna samoposluga'

'Bog dragi je milostiv i kad god nam nešto zaškripi da smo u nekoj oskudici, Bog se smiluje i svaki put se neki donator javi', smatra Manda Jezildžić, voditeljica pučke kuhinje Osijek. Recesija je uzela danak, a novih je korisnika sve više. 'Svaki dan nam se netko novi javlja. Unazad dva tjedna dvije obitelji po troje. Ljudi ostanu bez posla', kaže Jelidžić. Topli obrok, ipak, mnogim je Osječanima spas. Šarani će biti dostojanstven blagdanski objed, na Veliki petak, za mnoge i jedini taj dan.