Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk fakulteta

Ribić: Mi smo za štrajk, ali ovaj je protuzakonit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se štrajk na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Za sada još uvijek nepoznat broj članova Akademske solidarnost i drugi dan iskazuje nezadovoljstvo zbog neslaganja oko prijedloga tri nova zakona o visokom obrazovanju. Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, koji čini 60 posto svih zaposlenih, protivi se štrajku i tvrde da je protuzakonit.

Pročitajte i ovo Vilim Ribić Nema odmora Sindikalnu karijeru zamijenio onom političkom: Ribić se učlanio u stranku Slika nije dostupna IMENOVANA ZAMJENA Nova godina donijela promjene u sindikatu: Vilim Ribić odlazi u mirovinu

'Mi smo za štrajk, ali ovaj štrajk je protuzakonit. Da država nije podvukla nikakve sankcije, niti pokušala tražiti zabranu štrajka, je jako indikativno. Ovaj štrajk, ne može se štrajkati za pitanja koja se uređuju zakonom', ističe Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata.

'Prvo se želi nametnuti Sveučilištu jedan okvir kojim će ga politika moći kontrolirati. Javno financirano obrazovanje se regulira na takav način da se ovim zakonom ono daje, a istovremeno ograničava raznim podzakonskim aktima, pravilnicima itd. I treća stvar, čitava znanost u Hrvatskoj pokušava se usmjeriti u onom smjeru koji stvara novce, koji donosi novce, a neki drugi smjerovi istraživanja bit će prepušteni sami sebi', zaključio je Ribić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene