Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje Vladi

Ribari odblokirali šibenski kanal i najavili nove blokade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesetak ribara iz Splita, Zadra i Šibenika, koji su svojim brodicama danas točno u podne blokirali šibenski kanal svetoga Ante, sami su se mirno razišli nešto poslije 15 sati, otvorivši opet kanal za pomorski promet.

Novinarima su kazali kako je današnji prosvjed bio samo upozorenje vladi da ribarske zahtjeve netko konačno mora razmotriti.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj

>> Ribari blokirali Šibenski kanal, policiji rekli da su brodovi pokvareni

Ako se to ne dogodi, ribari su spremni nastaviti blokirati i šibenski kanal, i ostale pomorske putove uzduž Dalmacije i to u jeku turističke sezone.

Kazali su također kako nisu pregovarali ni s kim, niti žele ponovno razgovarati s državnim tajnikom za more Tončijem Božanićem na čijem opozivu ustraju, već će razgovarati jedino s premijerkom Jadrankom Kosor.

Traže da ona dođe u Dalmaciju na sastanak s ribarima, a ako je obveze u tome spriječe, spremni su i sami otići u Zagreb, što im, kažu, ne bi bio prvi put. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene