Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu službeno prijavili prosvjed

Ribari blokirali Šibenski kanal, policiji rekli da su brodovi pokvareni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 12 sati šibenski su ribari s 40-ak brodica blokirali promet Šibenskim kanalom. Od Vlade traže proglašenje gospodarskog pojasa i smjenu državnog tajnika za ribarstvo Tončija Božanića.

Ribari s područja Splita, Zadra i Šibenika u četrdesetak su brodica zapriječili ulaz u šibenski Kanal sv. Ante, a nalog policije da brodice maknu budući da skup nisu prijavili odbili su tvrdeći kako su im se brodice pokvarile te se sada očekuje izlazak interventene policije.

Ribari su - nezadovoljni stanjem u ribarstvu te odnosom državnih čelnika prema njima - blokirali kanal svim plovilima koja su pokušala uploviti u šibenski zaljev, uključujući i brodovima koji prevoze putnike sa šibenskih otoka Žirja, Kaprija i Zlarina.

Odbili su pomaknuti brodove pravdajući se kvarovima. Očekuje se izlazak interventne policije koja bi, navodno, tegljačima trebala pomaknuti ribarske brodove. Ribari završetak prosvjeda najavljuju za 16 sati, no neki od njih tvrde kako će u Kanalu sv. Ante u znak prosvjeda ostati i poslije toga.

Od vlade ribari traže proglašenje gospodarskog pojasa te smjenu državnog tajnika za ribarstvo Tončija Božanića.

Prije tjedan dana u Splitu su predstavnici 30-ak profesionalnih ribarskih udruga napustili sastanak s Božanićem, a koji je bio sazvan kako bi se našlo rješenje za teškoće s kojim se suočavaju ribari.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Slika nije dostupna Upozorenje Vladi Ribari odblokirali šibenski kanal i najavili nove blokade

Ni s ministrom Petrom Čobankovićem kažu, više ne žele razgovarati jer: 'Hrvatska je jedina država na svijetu gdje ministar služi državnom tajniku, umjesto da je obrnuto. Tajnik s ministrom radi što hoće', poručili su ribari koji drže kako je to zbog toga što je HDZ talac 'trgovačke koalicije s HSS-om'.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene