Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

150 metara od nekadašnjeg gradskog kupališta Martinska, šibenski 64-godišnji ribar Miljenko Šare, zajedno sa sinom Antom ulovio je dva metra dugog i 60 kilograma teškog mladunca atlantske psine.


Šare je morskog psa ulovio u mrežu stajaćicu. 'Vukli smo polako istim tempom, nije bilo otpora i potom smo ugledali njegovo tijelo i još poznatiju glavu. Nije nam stvarao probleme i djelovao je nekako omamljeno. Ispružili smo ga poprijeko cijelom širinom broda i krenuli na obalu', rekao je za Slobodnu Dalmaciju ponosni ribar.

Vezani članci Zamućeno more kod šibenske rive - 4 Pogledajte boju mora koja je iznenadila Šibenčane, doznajemo što je uzrok Nevrijeme na šibenskom području (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) - 2 Apokaliptične scene na šibenskom području: Srušena stabla, uništeni automobili, poginuo ribar

Odlučio je kako psinu neće ubiti i obogatiti kućni meni, već je samo izrazio želju da mu se unuk slika pored životinje, prije nego li ju vrati nazad u more. 'Samo da se unuk Aldo pokraj njega fotografira i ode on natrag u more jer ga nemam namjere derati zato što mu je koža tvrda kao automobilsko sjedište, a pogotovo se ne bih upuštao u nekakvu dodatnu gastronomsku avanturu', objasnio je Šare.

Inače, ova je psina česta meta lova s parangala u Jadranu, a Šare je sretan što u njegovu mrežu nije nekim slučajem zapela bijela psina, koja je zaštićena zakonom. U tom slučaju, čekala bi ga kazna od čak 200 tisuća kuna.