Rezultati uzorkovanja vode rijeke Save uzvodno i nizvodno od utoka rijeke Bosne u Savu ukazuju kako nema onečišćenja, kao ni pogoršanje kakvoće rijeke.

Galerija


"Izmjerene vrijednosti u uobičajenim su rasponima koji se bilježe tijekom provedbe sustavnog monitoringa. Prema posljednjim informacijama koje su dobivene od Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini putem Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Republici Hrvatskoj, nastalo onečišćenje rijeke Spreče u Bosni i Hercegovini minimalizirano je te su vrijednosti izmjerenih pokazatelja u vodi unutar dopuštenih granica ", poručuju iz Hrvatskih voda te dodaju kako nastavljaju pratiti stanje na terenu.

Vezani članci Panorama Zagreba Dobre vijesti za Zagrepčane: Više nema prekoračenja dozvoljenog praga za prizemni ozon Pomor ribe u rijeci Orljavi - 6 Orljavom već danima plutaju lešine riba, reagirala inspekcija: "Smrad se širi na kilometar..."

Podsjetimo, velike količine otrovne tekućine u petak su se izlile u rijeku Spreču iz odlagališta Tvornice sode kod Lukavca nedaleko od Tuzle. Strahovalo se kako bi otrovne količine mogle preko rijeke Bosne dospjeti i do Save.