Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ekološke katastrofe u BiH

Rezultati testiranja rijeke Save: Nema onečišćenja ni pogoršanja kvalitete

Uzimanje uzorka iz rijeke Save (Foto: Dnevnik.hr)
Uzimanje uzorka iz rijeke Save (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Uzimanje uzorka iz rijeke Save (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Rezultati uzorkovanja vode rijeke Save uzvodno i nizvodno od utoka rijeke Bosne u Savu ukazuju kako nema onečišćenja, kao ni pogoršanje kakvoće rijeke.

"Izmjerene vrijednosti u uobičajenim su rasponima koji se bilježe tijekom provedbe sustavnog monitoringa. Prema posljednjim informacijama koje su dobivene od Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini putem Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Republici Hrvatskoj, nastalo onečišćenje rijeke Spreče u Bosni i Hercegovini minimalizirano je te su vrijednosti izmjerenih pokazatelja u vodi unutar dopuštenih granica ", poručuju iz Hrvatskih voda te dodaju kako nastavljaju pratiti stanje na terenu.

Pročitajte i ovo Policija Nakon očevida Uz Savu pronađeno tijelo: Policija otkrila detalje o muškarcu Potonuo splav Kartel u Beogradu - 6 Bježali da se spase FOTO Ovako danas izgleda splav koja je tonula s 400 ljudi, u panici su skakali u Savu: "Policajac je skočio za djevojkom koja se utapala"

Podsjetimo, velike količine otrovne tekućine u petak su se izlile u rijeku Spreču iz odlagališta Tvornice sode kod Lukavca nedaleko od Tuzle. Strahovalo se kako bi otrovne količine mogle preko rijeke Bosne dospjeti i do Save.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene