Rezultati uzorkovanja vode rijeke Save uzvodno i nizvodno od utoka rijeke Bosne u Savu ukazuju kako nema onečišćenja, kao ni pogoršanje kakvoće rijeke.

Galerija


"Izmjerene vrijednosti u uobičajenim su rasponima koji se bilježe tijekom provedbe sustavnog monitoringa. Prema posljednjim informacijama koje su dobivene od Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini putem Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Republici Hrvatskoj, nastalo onečišćenje rijeke Spreče u Bosni i Hercegovini minimalizirano je te su vrijednosti izmjerenih pokazatelja u vodi unutar dopuštenih granica ", poručuju iz Hrvatskih voda te dodaju kako nastavljaju pratiti stanje na terenu.

Vezani članci Slika nije dostupna Na rijeci Savi kod Stare Gradiške uočene naftne mrlje Slika nije dostupna Za istjecanje mazuta kriv radnik

Podsjetimo, velike količine otrovne tekućine u petak su se izlile u rijeku Spreču iz odlagališta Tvornice sode kod Lukavca nedaleko od Tuzle. Strahovalo se kako bi otrovne količine mogle preko rijeke Bosne dospjeti i do Save.