Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rezultati prijevremenih lokalnih izbora za Novu Gradišku, Novalju i Matulje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najvećoj jedinici, Novoj Gradiški, većinu glasova birača – 37,54 posto osvojio je prema neslužbenim podacima Vinko Grgić.

Građani Nove Gradiške u drugom krugu će za dva tjedna birati gradonačelnika na prijevremenim izborima jer u prvom krugu nitko od kandidata nije dobio nadpolovičan broj glasova, dok su birači Novalje u prvom krugu za gradonačelnika izabrali kandidata grupe birača i dosadašnjeg gradonačelnika Antu Dabu, koji je osvojio više od 50 posto glasova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija pronašla i oružje Pijani muškarci potukli se u centru grada: Jedan završio u fontani, drugi u zatvoru Slika nije dostupna Pregovori sa Španjolcima Susjedna općina Kolan želi ludilo Zrća preseliti na svoj teritorij!

U najvećoj jedinici, Novoj Gradiški, većinu glasova birača – 37,54 posto osvojio je prema neslužbenim podacima Vinko Grgić kojeg podupriru SDP i Hrvatski laburisti. S 27,42 posto osvojenih glasova slijedi Dražen Orušić, iza kojeg je HDZ s partnerima, dok je dosadašnji gradonačelnik Željko Bigović koji se natjecao kao nezavinsi kandidat osvojio 24,57 posto glasova.

Anto Dabo je na izborima za gradonačelnika Novalje osvojio 51,39 posto glasova i ponovno postao gradonačelnik, dok je kandidat HDZ-a, HSS-a i HSP-a Aleksij Škunca osvojio 44,94 posto glasova.

Osim u gradovima Gradiškoj i Novalji prijevremeni izbori su zbog nedonošenja proračuna za ovu godinu održani i u sedam općina, od kojih su birači četiri općine Ražinac, Kalnik, Ližnjan i Cestica izabrali načelnike u prvom krugu, dok će birači općina Matulji, Kolan i Gvozd načelnike birati za dva tjedna.

U Matuljima će se u drugom krugu za načelnika natjecati kandidat grupe birača Miodrag Šarac i kandidat SDP-a i HSU-a Mario Čiković, a u Kolanu kandidat HSS-a Josip Zubović i kandidat HDZ-a Šime Gligora. U Gvozdu će se za načelnika u drugom krugu natjecati kandidat SDSS-a Branko Jovičić koji je u prvom krugu osvojio 49,26 posto glasova i kandidat SDP-a Zdravko Stijepović.

Od četiri općine koje su prijevremene izbore zaključile u prvom krugu, u tri - Ražancu, Cestici i Kalniku - potvrđeni su dosadašnji načelnici, a u općini Ližnjan je izabran novi - IDS-ovac Marko Ravnić.

Izabrani načelnici i gradonačelnici dužnost će obnašati do svibnja iduće godine, kad se održavaju redoviti lokalni izbori.

Drugi krug prijevremenih lokalnih izbora održat će se 3. travnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene