Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslaganje

Rezultati istraživanja o Vukovaru zlonamjerni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan izrazila je neslaganje s prezentiranim rezultatima istraživanja Udruge žena Vukovar i Partnerstva za društveni razvoj iz Zagreba, koji su proveli istraživanje o korupciji i sukobu interesa u osam hrvatskih gradova, među kojima i Vukovaru, ocjenivši kako su zaključci istraživanja, koji se odnose na Vukovar, pomalo zlonamjerni i tendeciozni.

Istraživanjem Udruge žena Vukovar i Partnerstva za društveni razvoj i Zagreba, provedenim od veljače do listopada ove godine u sklopu CARDS projekta 'Odgovor civilnog društva na korupciju', bili su obuhvaćeni Čakovec, Karlovac, Osijek, Sisak, Split, Udbina, Vukovar i Zagreb.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Donedavno u dobrim odnosima Zašto je Milanović izbjegao veliku svečanost? Pogledajte koje je objašnjenje stiglo iz njegova ureda Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata

U dijelu istraživanja koji se odnosi na grad Vukovar, navodi se kako je Vukovar jedan od najnetransparentnijh gradova u Hrvatskoj, jer ne postoje mjere sprječavanja sukoba interesa, neuređen je sustav upravljanja javnom nabavom, te da je utjecaj politike i privatnog interesa na odlučivanje primjetan, dok razina sukoba interesa čini štetu općem poslovanju grada Vukovara.

Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan odbacila je zaključak kako je Vukovar među najnetransparentnijim gradovima u Hrvatskoj.

Komentirala je i navode iz istraživanja kako se u proračunu grada za 2006. godinu 32,3 milijuna kuna vodilo kao 'ostali rashodi' bez obrazloženja namjene sredstava, rekavši kako ona u to vrijeme nije bila gradonačelnica ali kako su spomenuta sredstva utrošena transparetno i za konkretne projekte, što je moguće i provjerit.

Na zamjerku iz istraživanja kako je u vukovarskoj gradskoj upravi zamjetan nepotizam u zapošljavanju, gradonačelnica Buljan je upozorila da je, nakon Domovinskog rata dok još nije zaživio povratak, bilo jako teško pronaći kvalitetne osobe za rad u gradskoj upravi.

No, svi koji su zaposleni u gradskoj upravi i njezinim tijelima, primljeni su na radna mjesta uz poštivanje stručnosti i zakonskih odredbi, dodala je vukovarska gradonačelnica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene