Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar za srpanj

HDZ-u štete afere, već šesti mjesec klize prema dolje, SDP u plusu, Živi zid je potonuo

Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr)
Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) - 5 Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) - 5 Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) - 3 Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) - 3 +2 Rezultati Crobarometra za srpanj (Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/7 >>
Odlazak dvojice ministara zbog afera, ali i rekonstrukcija Vlade obilježili su srpanj. Afere u Vladi i dalje štete HDZ-u, a po svemu sudeći koriste SDP-u.

Što građani misle o političkim strankama pokazuju rezultati Crobarometra, redovitog istraživanja agencije IPSOS koje ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV. Važno je napomenuti da istraživanje obuhvaća razdoblje afera i ostavki, ali ne i sam čin rekonstrukcije Vlade koje se dogodilo kada je istraživanje već bilo pri kraju.

HDZ u padu, SDP-u raste potpora 

Pročitajte i ovo Crobarometar za lipanj 2021. - 3 NOVI CROBAROMETAR HDZ rejtingom može biti zadovoljan, a SDP stoji gore nego ikad. Novo ime preuzelo listu najpopularnijih političara Crobarometar Mislava Bage za veljaču 2019. godine (Foto: Dnevnik.hr) - 3 ISTRAŽIVANJE ZA VELJAČU Crobarometar donosi prvo istraživanje rejtinga: Tko bi najviše profitirao da su danas izbori za Europski parlament?

HDZ iz mjeseca u mjesec „klizi“ prema dolje. U srpnju su se zaustavili na potpori od 24,2 posto i tako već šesti mjesec, malo po malo, gubi potporu birača.

Zato su posljednja tri mjeseca svojevrsna „renesansa“ za SDP koji nakon godinu i pol prvi put prelazi potporu od 20 posto i trenutačno može računati na 21,4 posto potpore. Posljednji su put potporu veću od 20 posto imali početkom 2018. godine.

Lista Mislava Kolakušića je treća, ali i on ovoga mjeseca gubi potporu birača i trenutačno može računati na 6,7 posto potpore. Unutar izbornog praga je, također s manjom potporom u odnosu na mjesec prije, MOST s 5 posto potpore.

Stranke koja za vlast trebaju HDZ i SDP

Na petom se mjestu, iz mjeseca u mjesec, izmjenjuju Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića i HSS Kreše Beljaka. U srpnju je peti izbor birača Bandić Milan 365 - Stranka i rada i solidarnosti s potporom od 3,6 posto. HSS ovoga mjeseca bilježi potporu od 3,4 posto, dok Živi zid i dalje tone te sada može računati na potporu od 3,2 posto, a novoosnovana Stranka Ivana Pernara na 3,1 posto potpore ispitanika.

Pametno bilježi potporu od 2,4 posto, dok Neovisni za Hrvatsku imaju 2 posto potpore. IDS uživa potporu od 1,8 posto ispitanika. Na 1,6 posto potpore trenutačno mogu računati HRAST, Reformisti i GLAS. Zelena lista je na 1,4 posto, a Promijenimo Hrvatsku na 1,2 posto potpore birača. Stranke koje bilježe manje od 1 posto potpore birača zajedno osvajaju 5,6 posto. Među njima su, primjerice, HSU koji ima 0,9 posto, HNS 0,8 posto i START s 0,6 posto potpore birača. Neodlučnih je 9,2 posto ispitanika.

NAPOMENA:
Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 976 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene