Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori 2020.

Tko ono još želi biti Tuđman? Trendove ove retro kampanje vjerojatno će slijediti i svi novonajavljeni kandidati

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Najava objave ili objava predsjedničine kandidature - pokušavamo odgonetnuti već danima - što je to u Kninu bilo. U posljednjem intervjuu Hrvatskom tjedniku Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da će se kandidirati. Isto tako je rekla da se neće kandidirati na kninskoj tvrđavi, ali smo tamo ipak od nje čuli da će biti predsjednica sljedećih pet godina.

''Ovdje sam kao Predsjednica i sljedećih pet godina viđat ćemo se kao Predsjednica'', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu. Na kninskoj je tvrđavi prvo rekla hop, a onda će nekad skočiti. Što je sasvim pametan potez, jer ne bi bilo dobro skakati s tvrđave. Građani s nestrpljenjem čekaju da se predsjednica objavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI Pobijedio je na izborima, ali na Pantovčak neće tako brzo: Kada će Zoran Milanović preuzeti dužnost? Slika nije dostupna Interaktivna karta Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

Predsjednica za Hrvatski tjednik kaže da državu želi izvesti na put kojim je krenula devedesetih. "Ne vratiti se u devedesete, nego vratiti se na put koji je zacrtao predsjednik Franjo Tuđman, na put dostojanstva i ponosa, na put europejstva koje neće biti podložničko, ali i na put političke odlučnosti, djelotvornosti i odgovornosti", rekla je Predsjednica.

''To je odluka na Predsjednici i sama bira vrijeme i medij i kakav intervju će dati, to je njena odluka'', rekao je ministar obrane Tomo Medved.

''Ako se ja kandidiram onda ništa neće biti kao što je bilo. Hrvatskoj treba novi Tuđman, i bez obzira na ovlasti predsjednik ima dovoljne ovlasti ako ima leadership'', kaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tko ono još želi biti Tuđman?

''Ono što mene fascinira kod njega je ljubav prema domovini i njegova beskrupuloznost kad je u pitanju hrvatski interes. Mi smo toliko puta skinuli gaće da je to nevjerojatno, vrijeme je da obučemo gaće'', rekao je Škoro.

Milanović nije rekao što misli danas, ali u debati prije tri godine Tuđmanova petlja bila mu je prihvatljiva.

''Kupite malo od svega što valja, i od Tripala iz onog vremena, i od Radića, i od antifašista, pa na kraju krajeva i od Tuđmana koji je imao petlju reći neke stvari, ali samo neke stvari'', rekao je Zoran Milanović u rujnu 2016.

Trendove ove retro kampanje vjerojatno će slijediti i svi novonajavljeni kandidati.

''Mislim da će se ovih dana kandidirati moj kum cro-rom. Čuo sam da ima dobar program, spas za Hrvatsku. Ja ću pustiti prije njega da se kandidira prije da to bude plejada ovih koji su nešto napravili, iza kojih stoje velika djela i karijere. Vidim da svaki dan se netko kandidira'', rekao je Bandić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene