Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovoga je vikenda najveći promet putnika prema otocima Braču i Hvaru.


Oko 50.000 putnika i 8.000 vozila prometovat će tijekom subote i nedjelje kroz splitsku gradsku luku prema srednjedalmatinskom otocima u oba smjera, što je rekordni vikend po prometu u toj luci od početka godine, doznaje se od koordinatora Jadrolinijinog splitskog plovnog poručja Ante Mrvice.

Vezani članci Daša Dragnić, Ante Pranić i Ante Renić Posljednje obraćanje javnosti kandidata Koalicije ZA u Splitu: "Dalmacijom su zapuhali snažni vjetrovi promjena" Muškarac pod automobilom, ilustracija U automehaničarskoj radionici pod autom pronađen mrtav muškarac, teško ozlijeđen muškarac i u Vrgorcu

„Danas imamo 34 trajektne linje i 9 katamaranskih linija ali smo zbog povećanog broj putnika uveli po jednu izvanrednu trajektnu liniju za otoke Brač i Šolta“, rekao je Mrvica. Ovoga je vikenda najveći promet putnika prema otocima Braču i Hvaru.

Mrvica očekuje da će sljedećeg vikenda, koji će biti posljednji u srpnju, te prvog vikenda u kolovozu promet putnika kroz splitsku gradsku luku vjerojatno biti još veći nego ovog vikenda.

'Ovaj grad u središtu Dalmacije ima baš sve'

Šef prometa smjene u splitskoj zračnoj luci Dragan Peljić rekao je kako će tijekom cijelog dana u subotu do ponoći biti ostvaren dolazak 107 komercijalnih i nekoliko manjih zrakoplova.

„Danas kroz splitsku zračnu luku očekujemo promet oko 27.000 putnika u oba smjera, što je rekordni dnevni promet ove godine“, rekao je Peljić. Putnici su iz svih dijelova Europe, a primjetan je veliki broj turista iz skandinavskih zemalja, dodao je.

I u splitskoj zračnoj luci, po Peljićevim riječima, očekuje se da će sljedeće subote koja će biti zadnja u srpnju, te prve subote u kolovozu promet avioputnika biti još veći nego što je današnji.

„Primjetno je ove godine da imamo veći broj putnika u splitskoj zračnj luci i radnim danima no što je to bio ranijih godina, tako da je, nadam se, svaki dan 'mala subota' “, kazao je Peljić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook