Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere štednje

Reiner: 'Nije istina da smo zbog krize smanjili broj operacija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije točno da se u KBC Zagreb primaju samo hitni pacijenti i da se otkazuju operativni zahvati zbog mjera štednje, izjavio je ravnatelj Željko Reiner u povodu napisa u jednom dnevnom listu.

Reiner je na konferenciji za novinare, na kojoj su bili i čelnici svih kirurških klinika, rekao da se štednja provodi na druge načine - od ušteda u energiji i telefonskim uslugama do postizanja nižih i povoljnijih cijena s dobavljačima potrošnog materijala. Podatci govore, navodi Reiner, da je broj operacija u bolnici na razini prosječnog dana pa je tako danas obavljeno desetak neurokirurških, dvadesetak ginekoloških, desetak ortopetskih te dvadesetak operacija u klasičnoj kirurgiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija kako do novca ANKETA Jeste li za izazov 52 tjedna? Kreće se s jednim eurom... KBC Sestre milosrdnice Projekt obnove Zagrebačka bolnica ruši dimnjak i ogradu, objavljeni detalji

>> KBC Split i KBC Zagreb pacijentima najdraže bolnice

Ravnatelj također ističe da su sve kirurške klinike u ovoj godini povećale broj operacija te uvele nove tehnologije i poboljšale kvalitetu usluge, zbog čega je u prvih devet mjeseci potrošeno 30-ak milijuna kuna više nego 2008. godine.

Reiner je upozorio da 'tendenciozni napisi u novinama mogu u pacijenata izazvati nepotrebnu paniku' te je još jedanput ponovio kako pacijenti nemaju razloga za to jer će biti uredno primljeni i operirani. Te su njegove riječi potvrdili i svi nazočni predstojnici kirurških klinika. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene