Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječku luku svojim jedrima oživjelo je gotovo dvije stotine sudionika tradicionalne regate 'Fiumanka'.


Borba jedrima odvijala se gotovo po idealnim vremenskim uvjetima. Jedrilo se od Rijeke do Omišlja na Krku te do cilja u samoj riječkoj luci.

Vezani članci Policija, ilustracija - 2 Troje mladih kralo u riječkom trgovačkom centru pa ozlijedili zaštitara koji ih je pokušao zaustaviti Slika nije dostupna Ekipa Nove TV treća na jedriličarskoj regati 'Fiumanka'

'Najidealnije što se može. Predivan vjetar od 10 čvorova, svima na volju. Svi mogu jedriti po ovome, svi zadovoljni', kazao je Davor Perović, organizator Fiumanke.

Najbržima je za prolazak cijeloga regatnog polja trebalo tek nešto više od sat vremena. Vjetar je najbolje iskoristila uvježbana posada krstaša JGL. 'Ustvari jedini dvoboj koji smo imali bio je sa Shiningom. Na startu smo bili poravnati. I nakon prvog prolaza ispred Kostrene smo stekli malu prednost koju smo lagano povećavali do cilja', rekao je Darko Hajdinjak, taktičar JGL-a.

Svoj doprinos toj 'fešti od mora i jedara' dala je, naravno, i ekipa Nove TV. 'Iskustvo koje bi se trebalo svakako ponoviti. U krajnjoj liniji super je druženje, super ozračje, atmosfera. Malo tog borbenog duha, toga nikad dosta', kazao je novinar Nove TV Vjekoslav Đaić.