Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije organizacije

Evo tko se zasad javio za PROMATRANJE referenduma o braku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državnom su se izbornom povjerenstvu dosad prijavile samo dvije organizacije koje bi htjele promatrati predstojeći referendum o braku.

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' i udruga 'Promatrač' jedine su za sada zatražile dozvole za promatranje državnog referenduma o ustavnoj definiciji braka koji će se održati u nedjelju 1. prosinca, doznaje se u petak u Državnom izbornom povjerenstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor? Ilustracija Mala škola izbora Što je Državno izborno povjerenstvo i koja je njegova uloga?

>> VIDEO SDP-ovi zastupnici u Sabor došli s oznakama 'PROTIV'!

Provedbu referenduma mogu nadzirati promatrači političkih stranaka, nevladinih udruga te strani, odnosno promatrači međunarodnih organizacija u Hrvatskoj.

Uz zahtjev za dozvolom, stranke i udruge moraju dostaviti popis promatrača kojima su ili će izdati potvrdu o statusu promatrača te presliku rješenja o upisu u registar stranaka odnosno udruga.

Udruga GONG, koja se profilirala upravo na praćenju izbora, ranije se izuzela od promataranja referenduma jer je zauzela jasan stav protiv ustavne definicije braka kao životne zajednice muškarca i žene.

Državni referendum održat će se u nedjelju 1. prosinca i birači će na njemu moći odgovoriti na pitanje 'Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?' (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene