Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanci u stranci

Plenkovića iživcirala pitanja o rekonstrukciji Vlade: "Što je žurno? Ja sam rekao da će biti kada ja odlučim da će biti"

Zbog Uskrsnog ponedjeljka, redovna sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a prebačena je na utorak pa je o aktualnim temama, doduše malo nevoljko, Andrej Plenković govorio danas.

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici stranke, Andrej Plenković rekao je da su iza zatvorenih vrata raspravljali o stanju u Ukrajini, izbornom zakonu u BiH te o predstojećim izborima u Splitu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču'' Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on"

"Uvjeren sam da je Zoran Đogas budućnost Splita", smatra Plenković. 

"Bitan je formalnopravni zahtjev koji je upućen. Neka se očituje predsjednik. HDZ je iznio svoj stav", komentirao je inicijativu za pomilovanjem Perkovića i Mustača. Koristi li predsjednik generale kao alibi u ovom slučaju?

"Ne znam, mislite na aluzije ovih smokvinih listova iz Splita? Sami zaključite", odgovorio je.

Još nema novosti oko rekonstrukcije Vlade, a Plenković kaže je to zato što nije ni postavljen rok. Napomenuo je kako je novinarska konstrukcija da će to biti iza Uskrsa, on to tako nije najavio.

"Kad odlučim, javit ću vam", odgovorio je novinarima. S obzirom da ju je najavio prije mjesec dana, nejasno je zašto se još ne zna tko će ubuduće sjediti u njegovoj Vladi.

"Zato što nismo dali nikakav rok. Imamo carte blanche stranačkih tijela i koalicije, kad procijenimo da je moment, reći ćemo vam. Što je žurno?", pitao je. Rekao je da je tada rekonstrukciju najavio jer je imao političke razloga: "Pogledajte izjave tada pa ih citirajte večeras".

"Ja sam rekao da će biti kada ja odlučim da će bit, a tako će i biti. Nitko drugi nije niti predsjednik niti premijer", završio je Plenković razgovor o toj temi.

Uoči komemoracije u Jasenovcu, razgovor sa Zelenskim

"Taj pozdrav je zabranjen, tu nema dilema. Samo treba provoditi što je na snazi", rekao je o ZDS-u, uoči komemoracije u Jasenovcu, a spomenuo je i svoj jučerašnji razgovor s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim

O Plenkovićevom posjetu Kijevu nije bilo riječi. Hrvatska će i dalje pomagati, politički, diplomatski, vojno, humanitarno, pri prihvatu izbjeglica...

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene