Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krajnja jednostavnost

'Recept za pokrivanje duga Podravke je stvaranje profita'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužbama protiv bivših članova uprave i nadzornog odbora Podravke ta tvrtka mogla bi zatražiti naknadu štete počinjenu u aferi 'Spice'. Zbog toga im Skupština Podravke danas nije dala razrješnice za 2009-tu godinu.

Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac možda će osobno morati nadoknaditi štetu nanesenu koprivničkoj tvrtki. Podravka razmišlja o tužbi. 'Kad se sve okončaju istrage i utvrđivanje činjenica, ne samo prekršaja zakona nego štete za kompaniju onda će se dogovoriti odgovarajuća odluka', kaže Ljubo Jurčić, predsjednik Nadzornog odbora Podravke.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Slika nije dostupna Smanjuje se broj članova Uprave Miroslav Vitković novi predsjednik Uprave Podravke

Procjena rizičnih transakcija već je završena pa ne mora ovisiti o istražnim radnjama državnih tijela. Dug Podravke za 2009. penje se na 288 milijuna kuna. Kako ga pokriti, plan već postoji, unatoč aferi koja je obilježila tvrtku. 'Recept je vrlo jednostavan. On se mora rješavati stvaranjem profita', ističe Miroslav Vitković, predsjednik Uprave Podravke.

'Rizične transakcije su je malo potresle, ali nisu mogle uzdrmati jako', dodaje Jurčić. No, još uvijek kao problem ostaje rata od 3,8 milijuna kuna kredita mađarskom OTP-u. Mađari su prijetili i prodajom desetpostotnog udjela dionica. 'Trenutno je tu pat situacija i naravno da ćemo s Nadzornim odborom tu tražiti najbolja rješenja za kompaniju', rekao je na kraju Vitković. Glavna skupština smanjila je i broj članova Nadzornog odbora, s 11 na 9. Iz Nadzornog odbora tako je maknut i bivši dekan ekonomskog fakulteta Darko Tipurić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene