Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na ostavku

Božo Petrov o ostavci Karamarka: 'Nažalost, stigla je prekasno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko dao je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, a na njegov potez pristiže sve više reakcija.

Da je ostavka Tomislava Karamarka ne čelnu poziciju u stranci bila očekivana i samo pitanje dana i trenutka, smatra Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, stranke koja je s HDZ-om bila koalicijski partner. 

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

'Želim da se HDZ konsolidira. O tome ovise i razgovori s njima oko evenutalne buduće koalicije - to je pitanje konsolidacije njihove stranke i s kim ćemo razgovarati. Nećemo od nikog ništa tražiti niti se baviti trgovinom niti tražiti fotelje. Nećemo zatvarati vrata nikome i gledat ćemo kompatibilnost programa. Koalicije prije svega određuju velike stranke ali treba ići u predizborne koalicije', kazao je Beljak za Novu TV dodavši da će stranačka tijela odlučivati o tome s kime će HSS pregovarati o koaliciji. Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, izjavio je nedavno kako bi volio vidjeti HSS u koaliciji s njima.

HSP-AS: 'Zahvaljujemo Karamarku'

Ivan Tepeš, predsjednik HSP-AS koji je također bio u koaliciji s HDZ-om, zahvalio se Karamarku s kojim su, kaže, odlično surađivali. 

'Gospodin Karamarko je odlučio, obrazložio svoje razloge, mi mu zahvaljujemo na suradnji. Bili smo zajedno u pobjedama. Mi smo kao partner unutar Domoljubne koalicije s HDZ-om stvarali, pobjeđivali i uvjereni smo da ćemo tako i dalje na idućim izborima', izjavio je Tepeš za Novu TV.

No, ukoliko novo vodstvo HDZ-a možda ne bi bilo sklono suradnji sa strankama krajnje desnice, Tepeš je kazao kako su oni ekipirani i spremni i na samostalan izlazak na izbore.

Ostavka - posljednja prepreka

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a kazao je kako je ostavka Tomislava Karamarka bila potpuno očekivana.

'Ovom ostavkom uklonjena je i zadnja prepreka za suradnju HDZ-a i Mosta, ako ne prije izbora onda poslije parlamentarnih izbora. Mislim da su sada i građani i javnost svjesni da je glas za most glas za HDZ', kazao je Vrdoljak.

Božo Petrov: Jedan čovjek ne čini stranku

Božo Petrov, čelnik Mosta i potpredsjednik tehničke Vlade, izjavio je komentirajući ostavku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, kako je bila očekivana, ali i da je nažalost stigla prekasno.

'Jedan čovjek ne čini stranku', istaknuo je Petrov.

Kazao je i kako velike stranke trebaju brinuti o predsjedniku i članstvu, ali da bi se trebale pitati što bi građanima Hrvatske bilo potrebno ili poželjno, i treba li im demokratski SDP i HDZ.

Na pitanje što misli o Andriji Plenkoviću koji je najavio kandidaturu za predsjednika, Petrov je kazao:

'Ja ću opet reći da mi ne trebamo sudjelovati na bilo kakva način u odabiru, to će presuditi njihovi članovi stranke, oni ga biraju.'
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene