Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oporba se novom premijerkinom potezu kojim se planira štednja vodi i uredskom materijalu vrlo brzo počela rugati.


Najviše ironičan je, kao i u slučaju prošlotjednog plana zapošljavanja, HNS. Kažu kako 'tko radi, taj i troši', pa smatraju kako je Vladina poruka zapravo da državnoj upravi ne treba uredski materijal ni sredstva za rad jer ionako ništa ne rade.

Vezani članci Ilustracija Europska komisija planira smanjiti potrošnju plina: "Rusija nas ucjenjuje, koristi energiju kao oružje" Hrvoje Krešić Reporter Dnevnika Nove TV iz Njemačke: "Vodi se debata o tome kome bi prvom trebalo ukinuti plin ako dođe do nestašice"

SDP smatra da premijerka zabavlja javnost svojim izjavama kako bi pozornost građana usmjerila s važnijih problema kojima nikako da nađe konkretno rješenje.

>> Stop vodi s okusom: Kosor ukida razmažene ministarske navike

'Da bi administracija radila svoj posao mora trošiti papire, spajalice i sve što treba. Sve to mora ići preko javnog natječaja i biti transparentno, a ako to Vlada nije napravila praktički je priznala da je dosad netko jeo spajalice i nosio ih kući. Ili da dalje neće raditi', uvjeren je Dragan Kovačević, ekonomski strateg HNS-a

Možda će sada netko to opet ismijati, ali od sitnica, od najmanjih stvari kreće se prema najvećem, zaključila je Kosor

SDP-ov Gordan Maras pak podržava štednju. 'Dobro je vidjeti da se u ovoj državi pokušava nešto i uštedjeti. Da se premijerka obračunava s korištenjem vode s okusom marelice i s količinom spajalica i flomastera u državnoj administraciji, ali bolji bi bio prijedlog da premijerka pokuša vratiti sve ono što je tijekom sedam godina vladavine oteto iz državnih poduzeća', istaknuo je.

Podsjetimo, premijerka je izjavila kako je rekla 'stop' vodi s okusom. 'Ima zahtjeva da se naručuje voda s okusom marlice, borovnice, rekla sam ne! Voda je voda, mislim da se oko toga slažemo, ako naručujemo vodu onda neka ona bude voda. Tako je svugdje, tako mora biti i kod nas, a sa dodatnim okusima neka svatko onda tko ima takve potrebe za dodatnim okusima učini nešto sam', rekla je Jadranka Kosor.

Kosor tim potezom planira uštedjeti 10 milijuna kuna. Ministri će morati smanjiti i troškove telefoniranja gdje Kosor računa na uštedu od 68 milijuna kuna. 'U svojoj smo dokumentaciji za nadmetanje napisali isključivo što želimo. Postupak javne nabave mobilne telefonije je pri kraju. Očekujemo odluku o odabiru vrlo brzo', rekao je Dražen Ivanušec predstojnik Ureda za središnju javnu nabavu.

Na čišćenju ministarstava planira se uštedjeti 9 milijuna kuna, na poštanske usluge 2 milijuna, na namještaj i održavanje 40 milijuna kuna. 'Možda će sada netko to opet ismijati, ali od sitnica, od najmanjih stvari kreće se prema najvećem', zaključila je Kosor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju