Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"bili su pod pritiskom"

Reakcija Mosta na odluku o neustavnosti referendumskih inicijativa: "Ovo nije samo kapitulacija Ustavnog suda nego i kapitulacija HDZ-a"

Božo Petrov
Božo Petrov Foto: DNEVNIK.hr
Most je na društvenim mrežama objavio reakciju nakon što je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović u ponedjeljak na konferenciji za medije kazao kako je Ustavni sud odlučio da dvije referendumske inicijative Odlučujmo zajedno i Dosta je stožerokracije nisu u skladu sa Ustavom.

MOST je tražio ukidanje COVID potvrda, kao i ukidanje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a sada kažu da su ove odluke "kapitulacija Ustavnog suda i HDZ-a".

Reakciju Mosta prenosimo u cijelosti:

Ustavni sud već je probijanjem zakonski propisanog roka za ocjenu ustavnosti naših referendumskih pitanja pokazao da su bili pod ogromnim pritiskom vladajućih da ih sruše.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović ODLUKE USTAVNOG SUDA Niti jedna referendumska inicijativa Mosta nije u skladu s Ustavom: "Građanima je uskraćena potpuna i točna informacija"

Na kraju su očito morali popustiti pod pritiskom mimo svih pravila pravne struke.

No, ovo nije samo kapitulacija Ustavnog suda nego i kapitulacija HDZ-a koji je razotkrio se ne usudi ni usred ljeta čuti mišljenje građana o njihovom upravljanju pandemijom.

Istjerali smo ih na čistac pa je sada i zadnjem naivcu jasno da su hrvatske institucije porobljene.

Probili su prvo zakonski rok, a nakon toga srušili ustavotvorno pitanje koje je ustavno neoborivo.

Time nisu pogazili nas već volju 400 tisuća građana koji su pokazali da žele referendum o Stožeru i upravljanju epidemijom.

Potvrdilo se da su institucije potpuno okupirane od vladajuće klike i da je Ustavni sud marioneta HDZ-a koji ga je iskrojio pa se danas moraju sramotiti i donositi ustavnopravnu besmislicu da bi udovoljili političkom nalogu.

Pokušali smo sve unutar institucionalnog okvira.
Sad se pokazuje da je on u potpunosti kontroliran i da je jedino što preostaje rušenje HDZ-a s vlasti.

Neka građani dobro zapamte današnji dan i sramotu i reagiraju na izborima. HDZ je ovime razotkrio koliko je slab i koliko se boji vlastitih građana!

Ako pokušaju ponoviti igru na jesen, znat ćemo reagirati. Građane nećemo ostaviti na vjetrometini!

Preduvjet za oslobođenje naših institucija je saznanje da su one okupirane! Danas je to jasno svakom građaninu RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene