Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potez predsjednice koja se ispričavala nakon što je dubrovačkoj djeci podijelila čokoladice proizvedene u Srbiji izazvao je oštre reakcije Beograda.


Srbijanski ministar Aleksandar Vulin njezin je stav nazvao primjerom neshvatljivog rasizma. Prigovorio je što se ispričala zbog čokoladica, a ne zbog fotografiranja s ustaškom zastavom ili natpisa "Za dom spremni" u Jasenovcu.

Vezani članci Uzvanici na predstavljanju programa K.G.Kitarović (Foto: Igor Šoban/PIXSELL) Pojavila se i Gabrijela Žalac: Na predstavljanje programa Grabar-Kitarović došli premijer, bivši ministri... Predstavljanje programa Kolinde Grabar-Kitarović (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Kolinda Grabar-Kitarović predstavila program za drugi mandat, bocnula Škoru i oštro napala Milanovića

Ministar Rasim Ljajić, izjavu predsjednice nazvao je nedemokratskom, neeuropskom i neekonomskom. Dodao je kako to govori da srbijanski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj.

"Ovo je primjer neshvatljivog rasizma. Ovo je primjer koji kaže da sve što dolazi iz Srbije, pa makar to bila i jedna čokolada, jest prijetnja za neko dijete, prijetnja za Hrvatsku, prijetnja za druge ljude", kaže Vulin.