Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reagiranje Ministarstva

''Dovode ga u apsurdnu situaciju...'': MORH žestoko reagirao na potez predsjednika Milanovića

Mario Banožić
Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr
Ministarstvo obrane reagiralo je na izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića, koji je zabranio prelet zrakoplova nad Zagrebom.

Zajednička obuka s pripadnicima francuske ratne mornarice u kojoj su sudjelovale snage HRZ-a i snage s francuskog nosača zrakoplova ''Charles de Gaulle'' dio je bilateralne suradnje planirane Godišnjim planom međunarodne obrambene suradnje, objasnio je MORH.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Objava na Facebooku Milanović poručio: "Hrvatska ne može podnijeti još četiri godine Plenkovićeve vlasti" Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika

''Obuka je provedena na temelju zapovijedi načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja, a u skladu s planom obuke. Načelnika Glavnog stožera admirala Hranja, kojega se traži da zabrani hrvatskim vojnicima sudjelovanje u preletima nad zračnim prostorom, dovodi se u apsurdnu situaciju'', poručuju.

''Nakon nedavnog pada bespilotne letjelice u Zagrebu i dok traje ruska agresija na Ukrajinu, koja je prijetnja miru u cijeloj Europi, zajedničko odvraćanje i obrana poruka su sigurnosti za građane i nikako ne predstavljaju njihovo uznemiravanje.

Preleti borbenih aviona jamac su građanima da saveznici i partneri stoje uz nas i da nam pružaju potporu.

Navedena obuka kao i najavljena obuka s Oružanim snagama SAD-a dio su planiranih obučnih aktivnosti za koje je Vlada na sjednici 27. siječnja donijela Odluku'', objašnjavaju iz Ministarstva. Podsjećaju da je na tu Odluku Vlade prethodnu suglasnost dao Predsjednik Republike te je bio uključen i podupirao navedene aktivnosti.

''Sukladno toj Odluci i danas se održavaju zajedničke obučne aktivnosti HRZ-a s pripadnicima francuske ratne mornarice kao i s pripadnicima Oružanih snaga SAD-a. Napominjemo kako je člankom 103. Zakona o obrani propisano da je tijelo nadležno za vojno zrakoplovstvo Ministarstvo obrane'', zaključuju.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene