Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabri telefon

0800-0800: Linija koja nudi pomoć, kako djeci, tako i roditeljima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko god sporazuman bio, razvod roditelja jedno je od najtraumatičnijih iskustava koje dijete može proći.

Zbog promjena koje sa sobom nosi djecu često ostavlja zbunjenom, usamljenom, između dvije vatre. Razgovor je tada jako važan, a volonteri Hrabrog telefona svaki dan prime i stotinjak poziva od kojih su mnogi vezani upravo uz razvod roditelja.

Pročitajte i ovo Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

Svaki četvrti brak u Hrvatskoj završi razvodom. Djeca najviše pate. Leona se prisjeća rastave svojih roditelja. 'Zapravo, nitko to meni nije objasnio, ja sam znala da je to tako i to je bilo tako. Razveli su se i to je bilo to', kaže Leona Matjačić, dijete razvedenih roditelja. Razgovor sa starijom braćom i sestrama, kaže, puno joj je pomogao. No mnogi na to ne mogu računati.

'Negdje preko 20-25% mi evidentiramo da je razvod u podlozi ili baš primaran razlog pozivanja Hrabrog telefona', kaže Hana Hrpka iz Hrabrog telefona.

>> Dječje linije kao spas: U ekonomskoj krizi dvostruko više zlostavljane djece

Djeca često krive sama sebe za razvod roditelja, a roditelji ponekad traže od djeteta da bira strane.

Kako bi pomogli i roditeljima, u Hrabrom telefonu odnedavno imaju i liniju samo za njih. Petnaestak poziva na dan i problemi s kojima se javljaju dovoljno govore o tome da je pomoć potreba ne samo djeci.

0800 0800 broj je na kojem je uvijek netko spreman pomoći. I rekavši da razvodu, nitko nije prestao biti - roditelj!

Svakako ne smijemo ni zaboraviti podršku akciji koju je dala Podravka, ujedno i generalni sponzor akcije. Uz njihovu financijsku podršku, Hrabri telefon otvorio je jedinu besplatnu stručnu savjetodavnu liniju za roditelje.

Grad Zagreb i Ministarstvo socijalne politike i mladih su putem svojih natječaja za udruge podržali provedbu ovog projekta.

Akciju su svojim sponzorstvima podržali:

Terrakom se odrekao telefonskog računa Hrabrog telefona za mame i tate.

B1 plakati će besplatno staviti plakate Hrabrog telefona za mame i tate po zdravstvenim ustanovama, vrtićima i tramvajima.

Omazić d.o.o. radi dizajn i vizualna rješenja, Web2print se odriče dijela troška tiska vizualnih materijala, a Hauska i partner donirali su svoje konzultantske usluge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene