Učenici pred školom/Ilustracija (Foto: Damir Špehar/PIXSELL)
Učenici pred školom/Ilustracija (Foto: Damir Špehar/PIXSELL) Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Roditelji su zatražili razgovor s ravnateljicom škole i pisanim putem obavijestili da djecu do daljnjega neće puštati na nastavu, odnosno sve dok se dječaka ne udalji od njihove djece.


Svi učenici 5.b razreda osječke Osnovne škole Tin Ujević od četvrtka ne dolaze na nastavu zbog maltretiranja razrednog kolege koji je u srijedu, 14. studenog, na satu tehničke kulture izvadio skalpel te ga prvo sebi pa zatim drugom učeniku stavio pod vrat.

Vezani članci Komarac, ilustracija Protiv najezde komaraca u Slavoniji borit će se svjetlećim panoima: "Oponašat će ljudski dah i miris, privući ih u klopku i zarobiti" Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

Roditelji su ogorčeni, a majka dječaka kojemu je 12-godišnjak stavio skalpel pod grlo za Glas Slavonije ispričala je da je na njezinom sinu ostalim učenicima demonstrirao kako će ih ubiti.

"Mojem je sinu potom prijetio da će ga pretući i cijelo je vrijeme imao skalpel u ruci", ispričala je majka Jadranka Gaće.

"Do sada smo imali razumijevanja za to dijete, ali više nećemo, jer nam nitko ne može jamčiti sigurnost naše djece", poručila je Sandra Štiks, druga majka djeteta iz istog razreda.

I ostale majke pričaju kako je dječak maltretirao i njihove kćeri. Jednu je djevojčicu tražio da skine majicu, a drugu je tražio da ga dira po spolovilu nakon što se skinuo u toaletu.

Roditelji su zatražili razgovor s ravnateljicom škole i pisanim putem obavijestili da djecu do daljnjega neće puštati na nastavu, odnosno sve dok se dječaka ne udalji.

Školska defektologinja Barbara Paulus za Glas Slavonije rekla je kako dječak ima asistenta u nastavi te da je škola tražila da pohađa poseban razred za učenike s poremećajima u ponašanju u Osnovnoj školi Vijenac. No problem je što takav razredni odjel postoji samo za predmetnu nastavu pa treba čekati do iduće školske godine da se za dječak oslobodi mjesto.

U slučaj je uključen osječki Centar za socijalnu skrb, a navodno će se u rješavanju problema priključiti i Grad Osijek.