Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Roditelji ogorčeni

Zbog jednog učenika cijeli razred ne dolazi u školu: "Stavio je mom sinu skalpel pod vrat, a djevojčice seksualno maltretira!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji su zatražili razgovor s ravnateljicom škole i pisanim putem obavijestili da djecu do daljnjega neće puštati na nastavu, odnosno sve dok se dječaka ne udalji od njihove djece.

Svi učenici 5.b razreda osječke Osnovne škole Tin Ujević od četvrtka ne dolaze na nastavu zbog maltretiranja razrednog kolege koji je u srijedu, 14. studenog, na satu tehničke kulture izvadio skalpel te ga prvo sebi pa zatim drugom učeniku stavio pod vrat.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..."

Roditelji su ogorčeni, a majka dječaka kojemu je 12-godišnjak stavio skalpel pod grlo za Glas Slavonije ispričala je da je na njezinom sinu ostalim učenicima demonstrirao kako će ih ubiti.

"Mojem je sinu potom prijetio da će ga pretući i cijelo je vrijeme imao skalpel u ruci", ispričala je majka Jadranka Gaće.

"Do sada smo imali razumijevanja za to dijete, ali više nećemo, jer nam nitko ne može jamčiti sigurnost naše djece", poručila je Sandra Štiks, druga majka djeteta iz istog razreda.

I ostale majke pričaju kako je dječak maltretirao i njihove kćeri. Jednu je djevojčicu tražio da skine majicu, a drugu je tražio da ga dira po spolovilu nakon što se skinuo u toaletu.

Roditelji su zatražili razgovor s ravnateljicom škole i pisanim putem obavijestili da djecu do daljnjega neće puštati na nastavu, odnosno sve dok se dječaka ne udalji.

Školska defektologinja Barbara Paulus za Glas Slavonije rekla je kako dječak ima asistenta u nastavi te da je škola tražila da pohađa poseban razred za učenike s poremećajima u ponašanju u Osnovnoj školi Vijenac. No problem je što takav razredni odjel postoji samo za predmetnu nastavu pa treba čekati do iduće školske godine da se za dječak oslobodi mjesto.

U slučaj je uključen osječki Centar za socijalnu skrb, a navodno će se u rješavanju problema priključiti i Grad Osijek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene