Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod pritiskom promijenjen prioritet

Razminiravaju zemljište uz more, a mine oko kuća i škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobuna mještana Podgradine urodila je plodom. Nakon njihovih žestokih napada na lokalnu vlast zbog razminiranja atraktivnog zemljišta uz more dok se mine istodobno nalaze uz školu i kuće, županija je promijenila prioritete.

Psi tragači i pirotehničari stigli su u Podgradinu. Mještani uskoro djeci više neće morati objašnjavati da je cesta najsigurnija za igranje. Uže područje naselja razminirano je prije 10 godina, no ipak ostalo je nekoliko sumnjivih lokacija koje će pirotehničari ponovno pregledati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubrzavanje posla Ukrajinci se pohvalili hrvatskim robotima: "Hvala vam na pomoći" Očevid nakon nesreće pri razminiranju: Ilustracija - 5 Počeo očevid Znate li koje hrvatske županije imaju najviše minski sumnjivog područja? "Opasnost je realna"

>> Podgradina više nije naseljena!

Od akcije Maslenica na ovom području mine su ubile 3 osobe, pravo je čudo kažu mještani što ih više nije nastradalo. Do prije 2 mjeseca prioritet je bilo čišćenje atraktivnog zemljišta uz more, ali nakon prosvjeda mještana, a baš u susret izborima, županija je promijenila prioritete.

Tako će i selo koje uopće ne postoji u registru naseljenih mjesta sada biti napokon razminirano.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene