Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pobuna mještana Podgradine urodila je plodom. Nakon njihovih žestokih napada na lokalnu vlast zbog razminiranja atraktivnog zemljišta uz more dok se mine istodobno nalaze uz školu i kuće, županija je promijenila prioritete.


Psi tragači i pirotehničari stigli su u Podgradinu. Mještani uskoro djeci više neće morati objašnjavati da je cesta najsigurnija za igranje. Uže područje naselja razminirano je prije 10 godina, no ipak ostalo je nekoliko sumnjivih lokacija koje će pirotehničari ponovno pregledati.

Vezani članci Hrvoje Debač iz Ureda za razminiranje (Foto: Dnevnik.hr) U Hrvatskoj još uvijek 32 tisuće neotkrivenih mina, produžava se rok za razminiranje Pirotehničar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 "To je vrlo sklizak teren": Ukidanje Centra za razminiranje izazvalu eksploziju reakcija

>> Podgradina više nije naseljena!

Od akcije Maslenica na ovom području mine su ubile 3 osobe, pravo je čudo kažu mještani što ih više nije nastradalo. Do prije 2 mjeseca prioritet je bilo čišćenje atraktivnog zemljišta uz more, ali nakon prosvjeda mještana, a baš u susret izborima, županija je promijenila prioritete.

Tako će i selo koje uopće ne postoji u registru naseljenih mjesta sada biti napokon razminirano.