Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nismo znali da je ovdje u Zagrebu tako mekano'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gostujući u Temi dana splitski je poduzetnik Željko Kerum izjavio da je on isključivi krivac za urušavanje zgrade u Erdodyjevoj ulici te da će sanaciju terena obaviti o svom trošku.

- Kriv sam isključivo ja, ja sam dao nalog za početak radova da nam ne istekne dozvola. Nije kriv ni izvođač ni nitko nego isključivo ja, pogriješio sam, rekao je Kerum dodavši da je najvažnije da nitko nije stradao te da ima na umu sigurnost stanara okolnih zgrada.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Slika nije dostupna Peratović: Dokumenti su već 6 mjeseci na Blogu

Kerum nije znao navesti točni razlog urušavanja jer, kaže, nije stručnjak, ali tvrdi da se radilo prema propisima i da temelji zgrade nisu potkopani.

>> Zagreb: Zbog pohlepe građevinara potkopani temelji u većini kvartova

>> Video: Urušavanje zgrade u Zagrebu

- No, činjenica je da je to trusno, pjeskovito tlo i samourušavanje, kako su mi rekli stručnjaci, se nije moglo izbjeći u skoroj budućnosti. Osim toga zgrada je stara, istraživati sada zašto se srušila je kao da istražujemo zašto je umro čovjek od 80 godina, slikovit je bio splitski poduzetnik.

Na pitanje je li svjestan da je zgrada spomenik kulture, Kerum je odgovorio da dvorišna zgrada nije.

- Urušila se dvorišna zgrada, a ona nije spomenik kulture. Spomenik kulture je dio koji se nalazi na Branimirovoj cesti, tvrdi Kerum.

Kerum nije bio raspoložen odgovarati na pitanja o povezanosti sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i odvjetnikom Antom Nobilom, od kojeg je navodno kupio kompleks, rekavši da njih dvojica nemaju ništa s ovim događanjima.  

Cijeli razgovor s Željkom Kerumom pogledajte u video dodatku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene