Marija Brnjac dijete je koje se u srijedu rodilo u helikopteru HRZ-a, na letu s otoka Raba prema riječkom KBC-u.

Galerija


Uz posadu vojne letjelice, pri porođaju je pomoglo i vojno-medicinsko osoblje. Majka i dijete još su neko vrijeme proveli u zraku, dok nisu sletjeli na helidrom, odakle su hitno prevezni u riječku bolnicu. Majci Luciji ovo je treće dijete, no, kako kaže, prvo koje je rođeno u oblacima, što će zasigurno zauvijek pamtiti.

Vezani članci Beba u inkubatoru, ilustracija (Foto: Getty images) Čudo u Češkoj: 117 dana nakon što joj je utvrđena moždana smrt – rodila bebu Slika nije dostupna Dvije do tri majke godišnje u Hrvatskoj ubiju svoju djecu

''Ja bih svima zahvalila što su nam pomogli, što su bili strpljivi s nama i, eto, sve je prošlo u redu i hvala svima'', rekla je majka Lucija Brnjac.

Riječki liječnici pohvalili su vojno-medicinsko osoblje za odlično i stručno obavljen posao. ''Savršeno su sve obavili. Majka je savršeno i dijete je dovezeno u izvanrednom stanju i osmijeh na licu majke koja je došla u dežurstvo u pet i pol nakon što je rodila stvarno je lijepo, više nego emotivno'', rekao je prof. dr. sc. Herman Haller, predstojnik klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka.