Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi u mirovinu

Dubrovačka ''Kave kuharica'' objasnila o kakvom se poslu radi i zašto treba zadovoljiti toliko uvjeta

Hit radno mjesto - kave kuharica (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Hit radno mjesto - kave kuharica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hit radno mjesto - kave kuharica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hit radno mjesto - kave kuharica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hit radno mjesto - kave kuharica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hit radno mjesto - kave kuharica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kava (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U gradskoj upravi Dubrovnika kuharica kave ide u mirovinu pa je gradonačelnik Mato Franković objavio natječaj za njezino radno mjesto. Kuharica kave, gospođa Nika Stanišić objasnila je o kakvom poslu se doista radi. Gradonačelnik Franković je pojasnio da nova kuharica mora znati povijest Dubrovnika i sve o turističkim vedutama grada.

Gospođa Nika Stanišić je kave kuharica u Gradu Dubrovniku već deset godina, no za svoje radno mjesto kaže da je kao ''domaćica grada''.

Pročitajte i ovo Razrušeni hoteli u Kuparima - 2 Besplatna reklama Najpopularniji youtuber svijeta posjetio razrušeni hotel u Kuparima: Video ima 80 milijuna pregleda Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti

''Jutros je jedna gospođa pala. Ja sam joj dala led za koljeno da brže prođe. Kad je Gradsko vijeće, ja dođem ujutro u sedam sati i sad sam zadnji put ostala do ponoći, cijeli dan. Kada dođu uzvanici nosim njima kavu'', rekla je Nika.

Jedini kojemu nikada kavu ne kuha je gradonačelnik Mato Franković, on to radi sam. Radno mjesto kave kuharice postoji već 30 godina, no gradska uprava očito misli kako ime i dalje odgovara opisu posla, iako se traži i položeni ispit općeg znanja.

''Navedene komuniciraju s našim gostima i sigurno da nam je važno da osobe posjeduju osnovna znanja o dubrovačkoj povijesti, veličini grada Dubrovnika, broju stanovnika itd...'', rekao je gradonačelnik Franković.

Gradonačelnik uvjerava - to je procedura za sve djelatnike, i čistačice i pročelnike. Gospođa Nika u gradu Dubrovniku radi 32 godine, uskoro će u mirovinu. Prijave za posao ''Kave kuharice'' primaju se još u srijedu. Plaća je oko 4 tisuće kuna, ugovor na neodređeno, probni rok tri mjeseca.

Grad je otvorio natječaje za još 15 radnih mjesta. Traže se prometni redari, viši suradnici za EU fondove, savjetnici za nabavu. S obzirom na ozbiljnost i detalje natječaja za kave kuharicu, nema sumnje kako će i na ovim mjestima biti samo visoko kvalificirani radnici. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene