Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna akcija

Šef riječkog PNUSKOK-a o razbijanju velike mreže krijumčara: "Pali su zbog jedne kardinalne pogreške"

Policija privela dilere - 2
Policija privela dilere - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policija privela dilere - 1 Policija privela dilere - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija privela dilere - 2 Policija privela dilere - 2 Foto: DNEVNIK.hr Policija privela dilere - 3 Policija privela dilere - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija privela dilere - 4 Galerija 1/4 >>
Razbijena je međunarodna narko skupina koja je nabavljala drogu u Južnoj Americi. Bože Barbarić, iz Riječkog PNUSKOK –a otkrio je detalje velike akcije i kojim su se sve metodama služili krijumčari.

Policija je, u suradnji s USKOK-om, razbila međunarodnu narko skupinu čije članove tereti da su od 2018. iz Južne Amerike i europskih zemalja nabavljali veće količine droga, uključujući kokain i heroin koje su potom prodavali na ilegalnom tržištu u Sloveniji i Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika akcija Od jutros uhićenja u Zagrebu i Zadru: Pod istragom pet osoba zbog korupcije, među njima i policajac Sortirnica u Mihačevoj sragi - 1 Sortirnica u Mihačevoj Dragi FOTO Ovo je riječki projekt zbog kojeg su u akciji europski istražitelji: Dovršen prije godinu dana, nikad nije počeo s radom

Među uhićenima je i šestero Hrvata. U policijskoj akciji zaplijenjeno je nekoliko kilograma raznih vrsta droge.

Šest privedenih trenutno je u istražnom zatvoru. Inače cijeli dan proveli su kod suca istrage županijskog suda u Rijeci koji ih je saslušao i odredio im mjesec dana istražnog zatvora mahom zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Jednom osumnjičenom određen je istražni zatvor zbog mogućeg bijega iz zemlje budući da je riječ o stranom državljaninu.

Bože Barbarić iz riječkog PNUSKOK-a ovu je kriminalnu grupu pratio u stopu gotovo dvije godine. Objasnio je kako su konačno uhvaćeni.

"Njihova kardinalna greška bila je pohlepa za novcem. Pokazivali su strašnu kriminalnu energiju. U gotovo svakom trenutku su odgovarali na zahtjeve narko-tržišta. Pojedini krijumčari su koristili svoju djecu kao paravan kako bi otklonili sumnju prilikom krijumčarenja droge preko granice", napomenuo je Barbarić.

Obavljeno je ukupno 50 pretresa domova, a pripadnici skupine osumnjičeni su da su, djelujući po točno zadanim ulogama prodali najmanje četiri kilograma amfetamina za kupoprodajnu cijenu od 10,000 eura, 50 grama heroina za 1750 eura, 1250 grama kokaina za 43,750 eura te 9440 tableta ecstasy za 12,450 eura na čemu su zaradili najmanje 70 tisuća eura, objavili su policija i Uskok.

Prilikom pretresa pronađeno je više od 250.000 eura. Kriminalna skupina koristila je i kriptotelefone.

"Njihovi pametni telefoni imali su programe i aplikacije za kriptokomunikaciju kako bi policiji otežali posao", rekao je Barbarić. Kokain je dolazio iz Južne Amerike, kazao je Barbarić i dodao kako su neki članovi kriminalne organizacije imali zadatak samo čuvati skladišta s drogom.

Policija pretpostavlja da je kriminalna skupina ugovarala poslove u Teheranu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene