Ilustracija
Ilustracija Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Ravnateljica splitskog Centra za socijalnu skrb Milena Drlje govorila je o slučaju preminule djevojčice.


U hitnu pedijatrijsku ambulantu KBC-a Split u srijedu  u 20:10 dovedeno je dijete s kroničnim bolestima, zbog kojih je ranije bilo liječeno u bolnici. Dijete je dovela hitna medicinska pomoć već provodeći postupke oživljavanja. Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je umrlo u četvrtak u 13:26 sati. 

Iz splitskog Centra za socijalnu skrb poručili su da je dijete od rođenja bilo ozbiljnog zdravstvenog stanja. Majka je koristila pravo na status roditelja njegovateljice. No, naglasili su kako nisu imali poziva niti probleme vezano uz tu obitelj.

Ravnateljica splitskog Centra za socijalu skrb Milena Drlje govorila je o slučaju preminule djevojčice.

Na početku je naglasila da ovim putem izražavaju sućut obitelji. Naglasila je da je majka djevojčice koristila status roditelja njegovatelja.

"Djevojčicu poznajem jer je bila teškog zdravstvenog stanja. Pružali smo im financijsku pomoć koja proizlazi iz statusa. Nismo imali naznake da bi bili neadekvatni roditeljski postupci, da su roditelji bili nasilni ili zanemarivali dijete", poručila je. 

Drlje je rekla da je majka ispunavala uvjete za roditelja njegovatelja.

Naglasila je da djelatnici Centra za vrijeme posjeta nisu pronašli nikakve znakove zanemarivanja. "Isključili smo sve sumnje koje su dovodile u pitanje majčine roditeljske kompetencije. Ona je u okviru svojih mogućnosti adekvatno brinula o svom djetetu”, rekla je.

Splitska bolnica Preminula šestogodišnjakinja: O tragičnom slučaju u Splitu oglasili se iz KBC-a

Ilustracija Užas u Splitu: Preminula djevojčica imala je zdravstvene tegobe. Majka je bila u statusu njegovateljice

"U nadležnosti našeg Centra postoji značaj broj djece koja boluju od teških bolesti i ne izlaze u vanjski svijet", rekla je Drlje, dodajući da je  ipak manji postotak smrtnih slučajeva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju