Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekivana odluka

Ravnatelj OŠ Novi Marof o cjelodnevnoj nastavi i odluci Ustavnog suda: "Nitko se od učenika nije ispisao"

Aktualno Galerija Anđelko Bošnjak, ravnatelj Anđelko Bošnjak, ravnatelj Foto: DNEVNIK.hr Cjelodnevna nastava - 1 Cjelodnevna nastava - 1 Foto: DNEVNIK.hr Cjelodnevna nastava - 2 Cjelodnevna nastava - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/4 >>
Ustavni sud odbacio je ustavnu tužbu koju su podnijeli nezadovoljni roditelji zbog eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave. Riječ je o roditeljima iz dviju osnovnih škola - u Novom Marofu i Draganiću. Odvjetnik dviju inicijativa je za Novu TV rekao kako su roditelji razočarani ovakvom odlukom suda. Što kažu ravnatelji, istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

"Ravnateljica škole u Draganiću pozdravlja odluku. Iz njezine su se škole do sada ispisala četiri učenika zbog cjelodnevne nastave, ali kaže kako daljnjih ispisivanja ili prebacivanja u druge škole nije bilo", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica koja je razgovarala s ravnateljem OŠ Novi Marof, Anđelkom Bošnjakom.

Bošnjak kaže kako su očekivali ovakvu odluku suda. U školi se u utorak u 17 sati održalo i Vijeće roditelja. Ravnatelj kaže da su odluku Ustavnog suda spomenuli samo usput.

"Jedan od tih roditelja koji je bio na tužbi je postao predsjednik Vijeća roditelja i normalno surađujemo", kaže Bošnjak.

Pročitajte i ovo Hakerski napad Nepoznati zahtjevi hakera Hrvatske vode još su hakirane, u istragu se uključila i SOA

"Nitko se od učenika nije ispisao. Nema najave, nego roditelji, koje ja i dalje pozivam na suradnju, su iskazali žeju da i dalje surađujemo. Nisu negodovali, nego su davali još prijedloga i rekli su da su jako zainteresirani za rad škole i da budu sudjelovali u realizaciji programa", kazao je ravnatelj.

Kako se djeca navikavaju na cjelodnevnu nastavu, pitala je reporterka.

Pročitajte i ovo Davor Šimić - 2 Sve veći problem Splitske osnovne škole zabranile korištenje mobitela: "Ovo nije poruka samo za učenike"

"To je i njima velika novost. Ipak ostaju malo dulje u školi. Ja često obiđem po hodnicima, pitam ih: 'Kako ste?'. Oni znaju odgovoriti da su malo umorni, ali nema velikih pritužbi", rekao je ravnatelj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene