Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat narko bandi

Policija razbila narko skupinu u Zagrebu: Svi uhićeni dovedeni pred tužitelja

Aktualno Galerija Razbijena narko skupina u Zagrebu - 1 Razbijena narko skupina u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Razbijena narko skupina u Zagrebu - 2 Razbijena narko skupina u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Razbijena narko skupina u Zagrebu - 3 Razbijena narko skupina u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Razbijena narko skupina u Zagrebu - 4 Razbijena narko skupina u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Razbijena narko skupina u Zagrebu - 5 Galerija 1/6 >>
Nakon višemjesečne istrage policija je raskrinkala narko bandu koja je planirala likvidacije pripadnika suprotnih klanova na području Zagreba. Riječ je o starim znancima policije, a tereti ih se da su i u svibnju tijekom svog paklenog plana raznijeli cijeli kat zgrade na zagrebačkom Laništu.

U isto vrijeme više od 50 policajaca krenulo je u akciju privođenja jedne zagrebačke narko skupine. Tereti ih se za pokušaj likvidacije svojih konkurenata iz narko miljea.

"Do obračuna između pojedinih skupina najčešće može doći zbog neriješenih situacija oko nekih područja gdje se svodi kriminalno djelovanje, a isto oni tako ne isključuju moment odavanja policiji određenih informacija gdje sumnjaju da se je pojavio neki informator iz sredina suprotne grupe", rekao je Dubravko Klarić, stručnjak za droge.

O cijeloj akciji iz MUP-a su se danas oglasili priopćenjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon istupa zviždačice Oglasio se i USKOK: Uhićen gradonačelnik Kutine Babić i još troje ljudi

"Aktivnosti PNUSKOK-a i USKOK-a usmjerene su prema nositeljima organiziranog kriminaliteta i počiniteljima teških kaznenih djela protiv života i tijela... a s ciljem rasvjetljavanja ranije počinjenih teških kaznenih djela, kao i sprječavanja dovršenja teških kaznenih djela koja su pripremali", kazali su.

Istražitelji vjeruju da su upravo uhićeni postavili eksploziv u zgradi na zagrebačkom Laništu. Naime u zgradi je bio stan muške osobe koja je također zbog droge završila u zagrebačkom Remetincu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna doznaje dnevnik nove tv Razbijena duhanska mafija u Istri: Uhićeno više od 20 osoba

Mještani su bili kratki i jasni, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. "Zakon je sasvim dovoljan i jasan samo je pitanje da li netko želi ili ne želi odraditi posao i zašto ne želi", kaže jedan.

"Prvo treba materijalno nadoknaditi sve što su uništili, prvo i osnovno, drugo treba obeštetiti ljude koji su uložili u te stanove", smatra drugi.

Prvi čovjek Zagreba kaže kako da je grad siguran. "Ovi neki incidenti koji se dešavaju je nešto što nije dobro. Ono što je dobro jest da policija rješava te slučajeve", rekao je Tomislav Tomašević.

Hoće li ova uhićenja ostaviti i neki tektonski poremećaj na ovu razbijenu narko skupinu, Klarić nije siguran.

Pročitajte i ovo Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine uhićenima određen istražni zatvor Zviždačica o razgovoru s istražiteljima nakon uhićenja u Kutini: "Da sam znala što me čeka..."

"Jedna važna kriminalistička postavka u cijeloj priči je da kod tih prilagodljivih krim skupina jako je teško sagledati hijerarhijski niz subordinaciju tako da nikad praktički ne znamo tko je glavni", rekao je Dubravko Klarić.

U popodnevnim satima svi uhićeni dovedeni su pred tužitelja. S obzirom na težinu kaznenog djela vrlo izgledan scenarij jest da će se za sve uhićene tražiti određivanje istražnog zatvora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene