Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza istupa

Što smo dosad vidjeli u ratu MOST-a i HDZ-a: Ne biraju se riječi, mjesto ni vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nedavno svoju su suradnju ocijenili visokom četvorkom. No, veza je pukla i zavladao rat na relaciji dojučerašnjih partnera, MOSTa i HDZ-a.

Što je sve izrečeno i tko je pretjerao? Sa stručnjacima su analizirani istupi vezani za sukob.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

"MOST će se uvijek boriti protiv kriminala koji se odvio u Agrokoru, a koji ovim potezom štite i Andrej Plenković i Zdravko Marić" rekao je Božo Petrov, predsjenik Sabora (MOST).

"Prijeđena je ona granica koja iz povjerenja prelazi u nepovjerenje" uzvratio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade (HDZ).

Komunikacijska stručnjakinja Kišiček ističe da u političkoj areni ovih dana svjedočimo najgoroj retorici dosad.

"Ova retorika zapravo pokazuje očajne poteze" kaže dr.sc. Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja.

"Da sam ja na vašem mjestu ja bi još jučer dao ostavku jer to je moralno" rekao je Željko Reiner, potpredsjednik Sabora (HDZ), Petrovu.

Plenković je, ističe Kišiček, pokazao da želi uspostaviti mirniju komunikaciju.

"Ja neću reći ništa loše protiv kolega, mi smo surađivali odlično i s Orepićem i Petrovom, Dobrovićem, Šprljom..." rekao je Plenković.

"Rekao je kako ne želi govoriti ništa protiv dojučerašnjih partnera, međutim kako su optužbe zaredale, ni HDZ ne ostaje dužan. Jandroković je primjerice MOST nazvao strankom opasnih namjera" kaže Gabrijela.

"Ja vidim da tu ima jako puno spinova, blefiranja i da to dovodi do te neetičnosti, gdje se više ne zna ko pije ko plaća.Sustezanja više nema, što šalje lošu poruku građanima. Nećemo ni na koji način biti motivirani da izađemo ni na lokalne, ni parlamentarne izbore jer ne vidimo smisla u tome" komentira Gordana Vilović sa Fakulteta političkih znanosti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene