Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veća od hrvatskog prosjeka

Objavljeno koliko iznosi prosječna plaća u Zagrebu i gdje je isplaćena najviša

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Najveća prosječna neto plaća u pravnim osobama za ožujak isplaćena je u djelatnosti proizvodnje pića, a najmanja u proizvodnji odjeće.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 1544 eura, što je nominalno više za 7,3 posto u odnosu na veljaču i rast za 16,7 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

Prema podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za ožujak isplaćena je u djelatnosti proizvodnje pića, u iznosu od 2538 eura.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv bivše predsjednice NSK-a Imala i pomagačicu Podignuta optužnica protiv bivše predsjednice NSK-a: Pogledajte za što je terete, šteta se mjeri u desecima tisuća eura

Pročitajte i ovo Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić U 2023. godini Objavljeno koliku godišnju plaću ima čelni čovjek Croatia Airlinesa

Najniža je plaća isplaćena u djelatnosti proizvodnje odjeće, u iznosu od 863 eura.

Medijalna neto plaća za ožujak iznosila je 1252 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za ožujak na razini Hrvatske koja je iznosila 1326 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 218 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 2210 eura, što je porast za 8,3 posto u odnosu na veljaču i porast za 17,2 posto u odnosu na ožujak 2023. godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene