Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 2023. godini

Objavljeno koliku godišnju plaću ima čelni čovjek Croatia Airlinesa

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić
Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić Foto: Vlado Kos/Cropix
Jedini član Uprave Jasmin Bajić u 2023. godini godišnju bruto plaću imao je za 11,25 posto veću nego godinu ranije.

Nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines objavila je kolika su godišnja primanja čelnih ljudi kompanije, Uprave i članova Nadzornog odbora.

Jedini član Uprave Jasmin Bajić u 2023. godini godišnju bruto plaću imao je 103.902 eura, što bi jednostavnim izračunom koji ne uključuje isplate kao što su regres i božićnica značilo da je mjesečno primao oko 5.270 eura neto. Bajićeva godišnja bruto plaća u 2023. godini bila je 11,25 posto veća nego godinu ranije, a 43,32 posto veća nego 2021.

Pročitajte i ovo Aviokompanija KLM Velika nesreća Osoba smrtno stradala padom u upaljen motor zrakoplova: Nije jasan razlog

Pročitajte i ovo Let Singapur Airlines Prvi nalazi istrage Otkriven uzrok jakih turbulencija u singapurskom avionu, poginula jedna osoba, deseci ozlijeđenih

S obzirom na poslovanje Bajić u 2023. godini nije dobio bonus dok je iznos primitaka u naravi za korištenje službenog automobila i policu osiguranja iznosio 13.209 eura, piše Forbes.

Članovi Nadzornog odbora Zlatko Mateša, Zoran Barac i Mirko Tatalović za cijelu 2023. godinu isplaćen je bruto 1 iznos u visini 4633 eura po osobi, dok je Janko Mišić dobio 4415 eura.

Mandati na raspolaganju

Na Skupštini društva nije prihvaćen prijedlog o imenovanju Mateše, Barca i Tatalovića u Nadzorni odbor na sljedeće četiri godine.

Pročitajte i ovo Avionska nesreća u kojoj je poginuo Ivan Đaković Oglasili se iz aerokluba Brat poginulog u padu aviona: "Zvali smo ga mačka s devet života... A kad sam nakon nesreće uspostavio poziv, nije se javio Ivan"

Na upit o razlozima neprihvaćanja njihovog imenovanja, iz Croatia Airlinesa su odgovorili kako je Zakonom o postupku primopredaje vlasti propisano je da se danom stupanja na dužnost Vlade Republike Hrvatske, na raspolaganje Vladi stavljaju mandati za obavljanje dužnosti, između ostalog Nadzornog odbora trgovačkih društava u kojima Republika Hrvatska ima većinski udio, što je slučaj društva Croatia Airlines.

Iz tog razloga, oni su stavili svoj mandat na raspolaganje. Njihovi mandati regularno će isteći 15. srpnja 2024. godine, te će radi novog imenovanja biti sazvana nova skupština.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene