Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkom parku Zrinjevac raskoš tradicionalnih nošnji, jela i glazbe iz raznih dijelova Europe. Današnji dan posvećen je nacionalnim manjinama grada Zagreba.


Albanci, Česi, Slovaci, Mađari, Nijemci, Romi, Rusi, Ukrajinci, ukupno 18 nacionalnih manjina prolaznicima i turistima predstavili su ljepote svojih naroda.

Vezani članci Građani na brzom testiranju na lokaciji Dom zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića - 5 Počela brza testiranja na više lokacija u Zagrebu, ovdje je sve što o njima trebate znati. Bandić poručio: "Prvi smo u Hrvatskoj" Stambena zgrada na Zavrtnici na kojoj je došlo do urušavanja stropa - 2 Urušio se strop i zapriječio im prolaz: Vatrogasci spašavali četiri čovjeka i jednog ljubimca

'Donijeli smo jedno tradicionalno jelo kod Ukrajinaca, koje se zove Kutja', rekla je Marusja Jurista iz Ukrajinske zajednice grada Zagreba.

>> Evo koliko nacionalne manjine zapravo koriste pravo dvojezičnosti u RH

'Nosim prsluk. To su nekada nosile bogate ženi, pa se moglo vidjeti kako je lijepa ona i kako je zlatom raspisano na tkanini', rekla je Tatjana Mikolaj iz Rusije.

'Najljepše u mojoj kulturi mi je što držimo do tradicije koja se dan danas poštuje i cijeni, a najvažnija je obitelj', rekla je Talita Jašerevski iz Romske manjine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook