Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Predstavilo se 18 manjina

Raskoš tradicije nacionalnih manjina u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom parku Zrinjevac raskoš tradicionalnih nošnji, jela i glazbe iz raznih dijelova Europe. Današnji dan posvećen je nacionalnim manjinama grada Zagreba.

Albanci, Česi, Slovaci, Mađari, Nijemci, Romi, Rusi, Ukrajinci, ukupno 18 nacionalnih manjina prolaznicima i turistima predstavili su ljepote svojih naroda.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

'Donijeli smo jedno tradicionalno jelo kod Ukrajinaca, koje se zove Kutja', rekla je Marusja Jurista iz Ukrajinske zajednice grada Zagreba.

>> Evo koliko nacionalne manjine zapravo koriste pravo dvojezičnosti u RH

'Nosim prsluk. To su nekada nosile bogate ženi, pa se moglo vidjeti kako je lijepa ona i kako je zlatom raspisano na tkanini', rekla je Tatjana Mikolaj iz Rusije.

'Najljepše u mojoj kulturi mi je što držimo do tradicije koja se dan danas poštuje i cijeni, a najvažnija je obitelj', rekla je Talita Jašerevski iz Romske manjine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene