Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazak iz središnjice

Sindikalisti najavljuju štrajk, a dio članstva izlazi iz središnjica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok sindikalisti najavljuju štrajk, dio članstva istupa iz središnjica pa se događa pravi raskol među sindikatima.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske ostao je tako bez potpore Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duhanskoj industriji i vodoprivredi, mahom onima koji rade u privatnom sektoru. Nezadovoljni kako ih u središnjici zastupaju, odlučili su to samostalno činiti. 'Nažalost, naša krovna organizacija SSSH presporo se transformirala, presporo se prilagođavala novim uvjetima i sindikalizma i tržišta. Iz tog razloga smo izašli iz SSS Hrvatske', objasnio je situaciju Josip Pavić, predsjednik Sindikata PPIV-a.

Pročitajte i ovo Negodovanje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja - 1 Prepucavanje Cirkus pred ministarstvom! Sindikati tvrde da Fuchs ne želi razgovarati, iz ministarstva pak dobacuju: "Možda da ih ministar unese?" Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba"

>> Sindikati: Sud poručio građanima da su bedaci

>> Sindikati dijelili kikiriki: 'Ajmo ukinuti plaće na 12 mjeseci'

Podsjećamo, pet sindikalnih središnjica, među kojima i SSSH, skupilo je potpise za referendum oko produžene primjene pravila Kolektivnih ugovora što je odbio Ustavni sud. Produžena primjena odnosi se većinom na državni i javni sektor, dok je u privatnom u jeku krize bez posla ostalo više od 70 tisuća ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene