Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička kriza

Raskol HDZ-a u Sisku: Izbornu skupštinu bojkotirala većina članstva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niti ponovo sazvana izvanredna izborna skupština Gradske organizacije HDZ-a u Sisku zbog nedostatka kvoruma danas nije održana, pa je županijski povjerenik stranke najavio da će se u utorak odlučiti o daljnjim koracima kako bi se izborni postupak u Sisku okončao.

Izbornu su skupštinu bojkotirali pristalice petero članova, protiv kojih je stranačko Povjerenstvo za grad Sisak zbog navodnog kršenja statuta stranke nedavno pokrenulo stegovni postupak. Među njima je bio i Željko Krapljan, koji je u nekoliko ogranaka HDZ-a kandidiran za novog predsjednika Gradskog odbora.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Od ukupno 167 delegata, današnjoj skupštini se odazvalo tek njih 75 što nije bilo dovoljno za održavanje sjednice. Tako se nakon neuspjeha na lokalnim izborima produžila dosad najveća kriza i podijeljenost u nekad vodećoj političkoj stranci u Sisku.

"Poslije neuspjeha na lokalnim izborima organizacije su raspuštene u šest jedinice lokalne samouprave i svuda je izabrano novo rukovodstvo stranke osim u Sisku. Želimo da stranku vode novi, sposobni i mladi ljudi. Međutim, oni koji imaju teret prošlosti, ne mogu biti lideri. Nećemo dozvoliti da se stranka podijeli i da je vode oni koji to ne zaslužuju. Na sjednici županijskog Povjerenstva u utorak, donijet ćemo odluku o daljnjim koracima, kako bi se izborni postupak u Sisku što prije okončao", rekao je povjerenik HDZ-a za Sisačko-moslavačku županiju Ivo Žinić.

Marina Lovrić-Mezel prijavila HDZ-ovog kandidata USKOK-u i DORH-u

On je najavio da je rok za održavanje nove izborne skupština dva tjedna, kako bi se na vrijeme održala i izborna skupština za Županijsku organizaciju HDZ-a, koja je zakazana za 15. ožujka ove godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene