Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rapska plovidba: Istraga zbog zlouporabe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražna sutkinja riječkoga Županijskog suda Ksenija Zorc odredila je provedbu istrage protiv šestorice djelatnika tvrtaka P-Petroleum i Rapske plovidbe zbog sumnje da su počinili kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službenih isprava na štetu Rapske plovidbe.

Trojici osumnjičenih sutkinja je odredila jednomjesečni pritvor. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Ilustracija Legalizacija objekata Cure detalji velike akcije policije i USKOK-a u Istri: Proširena istraga uhićenih u kraku "Dorina"

Djelatnici Odjela gospodarskog kriminaliteta promorsko-goranske Policijske uprave sproveli su jučer u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci petoricu od šest osoba protiv kojih će biti provedena istraga. 

Sprovedeni su Nedjeljko Pahljina (1971.), Dragan Dejanović
(1965.), Vedran Matahlija (1985.) i Marko Blagdan (1974.), svi iz Raba, te Željko Badurina iz Novalje (1951.), a Danijel Deželjin iz Raba (1979.) procesuirat će se u redovitu postupku.

Svi su osumnjičeni da su od početka 2004. do 22. studenog ove godine ostvarili protupravnu imovinsku korist od ukupno oko 750.000 kuna. 

Činili su to s pomoću preuređenih autocisterna u kojima su ugrađeni uređaji za zaustavljanje protoka goriva kroz izlazne cijevi, a istodobno omogućeno da se brojčanik istočenih litara goriva i dalje okreće.

U policijskoj je istrazi utvrđeno da je 2006. i 2007. P-Petroleum ispostavio Rapskoj plovidbi više fiktivnih računa s pripadajućim otpremnicama za gorivo, koje je bilo namijenjeno trajektima Rapske plovidbe.

Petorica osumnjičenika jučer su prvi put saslušani i zadržani u pritvoru. Istražna sutkinja je danas, nakon ponovnog saslušanja, odredila 30-dnevni pritvor za trojicu, a ostali će se braniti sa slobode.

Pahljini je određena mjera pritvora zbog moguće opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog osobito teških okolnosti djela, a Matahliji i Blagdanu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Policija, u suradnji s riječkom Carinarnicom, Financijskom policijom i Državnim inspektoratom, nastavlja istraživati poslovanje tvrtke P-Petroleum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene