Udruge eSTUDENT organizirala je na Fakultetu političkih znanosti predavanje o sportskom PR-u. Gost predavač bio je PR stručnjak Ranko Vučinić koji je inspirativnim predavanjem dodatno motivirao studente za ovo zanimljivo zanimanje. Portal DNEVNIK.hr s ponosom daje medijsku potporu ovoj najvećoj studentskoj udruzi u Hrvatskoj.


Samo 2% ljudi na ovom planetu radi posao koji voli - Tu činjenicu pokazuju neka od zadnjih istraživanja. Sinoć, 15. ožujka, se na Fakultetu političkih znanosti moglo slušati i učiti od čovjeka koji je jedan od tih 2%. Čovjek koji stvarno živi ono što radi i na kojemu se to vidi čim progovori. Ranko Vučinić sve nas je zajedno proveo kroz svoju životu priču i kroz priču o tome što radi, odnosno živi.

Vezani članci Slika nije dostupna Oni su studentske ideje pretvorili u unosne biznise! Slika nije dostupna Studenti svojim poslovnim rješenjima zaradili 10.000 kuna

Odmah na početku bilo je jasno kako ovo neće biti klasično predavanje, umjesto PowerPointa g. Vučinić se odlučio za spoj raznih fotografija kako bi ispričao svoju priču. Već na prvoj fotografiji naglašeno je da on živi ono što radi. Taj motiv se provlačio kroz cijelo predavanje.

Početak karijere obilježili su mu modni i umjetnički projekti. Tada dolazi poziv Damira Gojanovića, koji je želio ponovno uspostaviti klub hokeja na ledu Medveščak i vratiti ga na stare staze slave. Tu započinje priča o “MTV klincima”, kako su Ranka i njegov tim nazivali menadžeri starog kova. Imali su mnogo problema dok nisu uspjeli uvjeriti upravu u nove projekte koji su bili znatno drukčiji od onoga o čemu su oni tada razmišljali.

Projekti su često bili kontroverzni, na rubu dopuštenog, poput skidanja Luke Novosela za kampanju Prijatelja životinja, no bili su uspješni i to je pokrenulo Medveščak. Nakon Medveščaka započeo je suradnju i na drugim sportskim projektima, poput Final Foura ABA lige u Areni Zagreb, Davis Cupa te braće Sinković.

Slika nije dostupna Snimili smo što rade članovi najveće hrvatske studentske udruge

Naravno, bilo je i mnoštvo neuspješnih projekata, i baš te greške bile dodatno naglašene tijekom predavanja. “U Hrvatskoj se smatra da se ne smije griješiti. To je pogrešno. Na greškama se mora učiti, greške se mora ispraviti i tako postajete najbolji”.

Predavanje je bilo vrlo inspirativno, ali i direktno, bez zadrške. “Uspjeh nije strelica koja ide samo prema gore, uspjeh oscilira. Nekada imate uspone, a nekada padove. Sve to će vas jednoga dana naučiti veoma vrijednim stvarima.” Možda će ove riječi inspirirati neke nove “MTV klince” da se upuste u uzbudljiv svijet komunikacija.

eSTUDENT je neprofitna studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udrugu danas čine studenti mnogih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, broji preko 300 članova, a svake godine iznova organizira preko dvadesetak projekata na kojima sudjeluje tisuće studenata iz Hrvatske i regije.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju