eSTUDENT studentima pomaže u ispunjavanju životopisa, pronalasku stručne prakse i posla.


"Nitko od nas nema životopis, tu smo da ga ispunimo", kažu članice predsjedništva udruge eSTUDENT. Njihova udruga najveća je hrvatska studentska udruga, a osnovana je 2004. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s ciljem povezivanja studenata i poslodavaca. Od tada se proširila na mnoge fakultete Sveučilišta u Zagrebu i trenutno broji oko 300 aktivnih članova.

Vezani članci Studenti počistili za sobom nakon druženja u Osijeku Osječki studenti družili se kod kampusa, policija ih samo gledala, a poslije su i počistili nered iza sebe Iva Pem Novosel, epidemiologinja HZJZ-a Epidemiologinja o sve češćim slučajevima masovnog okupljanja mladih: ''Očekuje se od političara - osobito od njih - da budu primjer građanima"

Unutar eSTUDENT-a kroz volontiranje studenti imaju priliku ostvariti stručnu praksu na području za koje se školuju te ostvariti kontakte s budućim poslodavcima. "Misija eSTUDENT-a ima tri dijela - povezivanje studenata međusobno, povezivanje studenata i poduzeća i povezivanje s akademskom zajednicom", rekla je Matea Strahinić trenutačna glavna tajnica udruge. Surađuju s većinom velikih hrvatskih i stranih poduzeća, koja im često i sama nude suradnju i otvorena radna mjesta.

Udruga se sastoji od osam skupina koje su podijeljene na projektne i potporne timove. Projektni timovi poput starter programa i različitih natjecanja djeluju iz udruge prema van i omogućavaju lakše zapošljavanje, dok potporni timovi djeluju unutar udruge i omogućavaju stručnu praksu u područjima kao što su odnosi s javnošću, financije i IT. " Unutar svake skupine se nalazi zaista mnogo različitih timova s mnogim područjima djelovanja, pasvaki student može zasigurno pronaći dio koji odgovara njegovim interesima", kaže potpredsjednica udruge Ivana Pečet. 

Članovima ove udruge mogu postati isključivo studenti s prebivalištem u Zagrebu kroz pristupni proces koji je otvoren jednom godišnjem, tijekom listopada. "Našim pristupnim procesom nastojimo simulirati regrutaciju koju provode poduzeća. Pa tako studenti šalju svoja motivacijska pisma i životopis te provodimo intervjue. Možda djeluje zastrašujuće, ali je odlična priprema za budućnost", objasnila nam je Iva Baršić koja je trenutno na funkciji koordinatorice za community.

Osim ozbiljnog posla kao i svi studenti i članovi udruge eSTUDENT znaju se zabavljati te često organiziraju putovanja i team buildinge sa željom za još većim međusobnim povezivanjem i jačanjem mreže izvrsnosti kojoj kao udruga teže.