Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispad nogometaša

Ranko Ostojić o Šimuniću: Nikakav zanos to ne može opravdati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je podnijela izvješće Državnom odvjetništvu da utvrde ima li elemenata za kaznenu prijavu.

Reakcije na ispad nogometaša Josipa Šimunića nakon utakmice s Islandom ne prestaju, a u četvrtak je Šimunićevo skandiranje komentirao i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna DORH tražio očitovanje Policija: U Šimunićevom istupu nema elemenata kaznenog djela

>> Branitelji poručili Šimuniću: Možda bi iduće okupljanje reprezentacije trebalo biti u Jasenovcu, Teznom ili na Ovčari

'Nikada to ne bi napravio, nikakav zanos to ne može opravdati', rekao je Ostojić i dodao kako je policija, u konzultaciji s prekršajnim sudom izdala priopćenje da nije bilo elemenata za podnošenje prijave.

No, policija je podnijela izvješće Državnom odvjetništvu da utvrde ima li elemenata za kaznenu prijavu.

Ministar Željko Jovanović komentirao je činjenicu da MUP nije pronašao ništa za prijavu.

'Necu komentirati MUP. Vidjeli ste da je DORH zatražio kompletan izvještaj i donijet će odluku. Nevjerojatno je koliko je mladih ljudi reagiralo u moj inbox na Facebooku, koji još uvijek očito nisu naučili koje je zlo u Hrvatskoj predstavljalo ustaštvo i da je Hrvatska u Ustavu istaknula da je naša osnovna tekovina antifašizam', rekao je Jovanović.

Ujedno je pozvao i Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski nogometni savez na reakciju.

'HNS i HOO imaju povijesnu priliku učiniti iskorak i poslati poruku da se na našim stadionima ne smije veličati ustaštvo niti klicati parole koje vrijeđaju bilo koga u Hrvatskoj i sve čime se pokazuje elementarna nekultura. Zašto se to ne događa na njemackim stadionima?', rekao je Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene