Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić predstavio je danas nova MUP-ova vozila među kojima je i hummer kojeg su zaplijenili kriminalcima.


Ministar unutrašnjih poslova Rajko Ostojić kazao je da pripreme osiguranja svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju idu prema planu, predstavljajući dva nova stožerna vozila, vrijedna oko 3 milijuna kuna, opremljena video i telekomunikacijskom opremom koja će se koristiti tijekom sutrašnje proslave.

Vezani članci Gordan Duhaček (Foto: Dnevnik.hr) Gong o slučaju Duhaček: Nedopustiv pritisak na novinare Pljačkaši tijekom noći raznijeli bankomat u Rijeci (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) - 1 Eksplozija odjeknula na Kantridi: Pljačkaši raznijeli bankomat u Rijeci, oštećena i obližnja trgovina

Govoreći na zagrebačkoj Zračnoj luci Pleso Ostojić je rekao da policiji zahvaljuje na dosadašnjim naporima, ali da 'treba sačekati da sve prođe bez problema'. Na upit novinara može li nešto poći po zlu Ostojić je odgovorio da je to uvijek moguće, ali da je važno da policija može brzo reagirati.

>> Jeste li se pripremili za prometni kaos u Zagrebu ovog vikenda?

'Nitko nikada ne može garantirati 100 postotnu sigurnost i mi smo sa svoje strane napravili maksimum kako bi sigurnost bila na najvećoj razini', istaknuo je.

Naglasio je da policajci rade vrlo profesionalno i dodao da vjeruje kako će sve biti napravljeno kako treba. 'Želim poslati poruku da radimo u svakom trenutku kao da se može dogoditi nekakva nesreća i slićno'.

Danas predstavljena dva nova kombi stožerna vozila opremljena su modernom video opremom i opremom za telekomunikacije, a MUP je predstavio i novo vozilo tipa 'Hummer', za potrebe specijalne policije, koje je zapljenjeno od kriminalaca i MUP ga je platio 86 tisuća kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook